Agricultura subvenciona amb 700.000 euros el Grup d'Acció Local Pesquer Terres de l'Ebre

Permetrà gestionar ajuts per més de 2,8 milions d'euros al territori

ACN
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:19h
Les GALP Mar de l'Ebre integren els municipis de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant  Jaume, Amposta, La Ràpita i Alcanar
Les GALP Mar de l'Ebre integren els municipis de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume, Amposta, La Ràpita i Alcanar | Cedida
El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i el president del Grup d'Acció Local Terres de l'Ebre (GALP Mar de l'Ebre), Eusebio Rosales, han signat aquest dimecres, a Sant Carles de la Ràpita, un conveni de col·laboració mitjançant el qual s'atorga una subvenció de 714.636,40 euros.

Amb estos diners es vol gestionar tot el període de programació, i les despeses de funcionament i animació que permetran implementar l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu del GALP Mar del Ebre. Este pla ha estat dissenyada a través d'un procés participatiu pels agents del territori i aprovada l'octubre de l'any passat.

Del total de la subvenció, la Generalitat destinarà 2,8 milions d’euros a les operacions d’estratègia del GALP, amb un cofinançament del 85% del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). A més a més, es destinaran 500.000€ a la cooperació entre els GALP catalans, prioritzant aquelles actuacions que es duen a terme amb GALPs del mediterrani nord-occidental.

Els GALP són els encarregats de dissenyar i desenvolupar estratègies de gestió dels ajuts dels FEMP en el seu àmbit territorial, de manera que la gestió sigue de baix a dalt, i donant rellevància a les prioritats definides pel mateix territori.

L'àmbit territorial del GALP Mar de l'Ebre abasta 509,8 km2 i una població de 71.185 habitants, que integren els municipis pesquers de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, La Ràpita i Alcanar.