Denunciats 3 caçadors furtius de Tarragona per capturar caderneres a l'Aldea

Utilitzaven reclams vius per atraure les aus fins una zona impregnada amb cola, on els ocells quedaven atrapats

Gàbies incautades per la Guàrdia Civil.
Gàbies incautades per la Guàrdia Civil. | Guàrdia Civil
Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:39h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), van sorprendre dissabte passat a tres furtius veïns del barri de Camp Clar (Tarragona), de 32, 33 i 43 anys, quan intentaven capturar caderneres amb arts prohibides en el paratge conegut com a Camí Ranxero del terme municipal de l'Aldea (Baix Ebre).

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, els fets van succeir en una àrea privada de caça de l'Aldea. Allà, els agents van localitzar una instal·lació amb diverses varetes impregnades amb cola i al seu voltant quatre gàbies amb caderneres vives utilitzades com a reclam. Estos ocells fringíl·lids serveixen per atraure les aus de la mateixa espècie cap a les trampes.

El sistema utilitzat consisteix a atreure les aus amb els reclams vius, perquè es posen en les varetes, on queden atrapades al quedar-los les potes impregnades en la cola. Posteriorment, els ocells són recollits i destinats a la venda il·legal.

Prop de la zona on es trobaven estos elements de captura es van localitzar tres persones, que van reconèixer que els artefactes instal·lats eren de la seua propietat i que no comptaven amb cap tipus d'autorització, pel que van ser denunciats davant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d'animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

La Guàrdia Civil va confiscar diversos exemplars de cadernera i passerell comú, que van ser alliberats al seu medi natural.

Cal ressaltar que les espècies d'ocells fringíl·lids, com la cadernera, el verderol i el passerell comú no es troben catalogades com amenaçades, però gaudeixen d'un règim de protecció general, per la qual cosa la seua captura només s'autoritza de forma excepcional sempre que es dispose de la documentació preceptiva.