Els policies locals ebrencs estudien les futures utilitats policials dels drons

En la trobada també es va parlar sobre la regulació d'estos aparells

L'instructor de l'Aeroclub de Reus, Òscar Villar, explicant als agents la normativa dels drons
L'instructor de l'Aeroclub de Reus, Òscar Villar, explicant als agents la normativa dels drons | Cedida
Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:57h
Una vintena de Policies Locals de les Terres de l’Ebre s’han reunit a l’Ametlla de Mar en una sessió informativa sobre el sector emergent dels drons, organitzada per la Policia Local del municipi. L’objectiu era acostar la normativa i els paràmetres que s’han de seguir per tal d'utilitzar estos aparells legalment, i informar sobre les utilitats policials que podrien tenir en un futur.

En este sentit, el sotsinspector de la Policia Local calera apunta: “Ens interessava descobrir qüestions pràctiques d’ús i conèixer la legislació que ho regula”. Per la seua part, Òscar Villar, un dels conferenciants i instructor de l’Aeroclub de Reus explica que “amb un dron, tens una visió que a nivell de terra no tens pel que fa a seguiment de vehicles, control de zones, cerca de persones i altres funcions”.

Els drons ja formen part del paisatge aeri tot i que molts usuaris desconeixen la seua normativa, regulada per l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA). La llei actual -que s’actualitzarà pròximament- prohibix utilitzar els drons en entorns urbans i sobre concentracions de gent i només es poden fer volar en entorns rurals, sempre que no s’enlairen a més de 120 metres.

A més a més, si es volen obtenir imatges amb intenció de lucre cal treure’s una llicència com a operadora per pilotar-los. El seu ús indegut pot arribar a comportar multes superiors als 200.000€.