La Ràpita votarà al juliol els primers pressupostos participatius

Els rapitencs i rapitenques podran proposar i decidir a quin projecte es destinen 100.000 euros del pressupost municipal

Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:01h
La consulta es realitzarà entre els dies 12 i 16 de juliol.
La consulta es realitzarà entre els dies 12 i 16 de juliol. | Cedida
L’Ajuntament de La Ràpita convoca uns pressupostos participatius per decidir el destí de 100.000 euros del pressupost del municipi. La consulta inclourà tres propostes consensuades per tots els grups municipals. A més a més, hi haurà un apartat obert per tal que els votants que vulguen, puguen aportar la seua proposta.

L’Ajuntament distribuirà fulls informatius on s’explicarà la consulta i les diverses propostes en què destinar els diners. “Es la primera vegada que es destina una partida als pressupostos participatius perquè volem treballar per apropar la gestió municipal a la ciutadania”, explica Albert Salvadó, regidor d’Hisenda.

Les tres opcions proposades pels grups municipals són, per una banda, la creació d’un aparcament d’autocaravanes per tal que aquestes puguen estacionar de forma regulada. Per altra banda, es proposa la peatonalització del carrer del Pau de les Figueretes, traslladant-hi -rehabilitat- el pou del darrera del mercat municipal. I, per últim, la tercera opció és la remodelació de l’avinguda dels Esports, que consistirà en l’arranjament de les rotondes existents.

Pel que fa la quarta opció, oberta als votants, Salvador ha apuntat que “permetrà veure si hi ha algun projecte que genere prou consens i que se’ns haja escapat com a prioritari, a la vegada que ens permet detectar projectes que la ciutadania considera interessants i que  es puguen incorporar a la planificació de cara als propers pressupostos”.

La consulta es realitzarà durant els dies 12 al 16 de juliol i les persones que desitgen participar podran dixar la seua papereta als llocs habilitats: l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal i l’Oficina Municipal de Turisme. El recompte es farà el dia 17 del mateix mes a la 1.00 del migdia en un acte públic a la sala de juntes de l’Ajuntament.