Aguaita.cat recull el Premi de Comunicació 2017 en premsa digital

Divendres a la nit es va celebrar a Tarragona la gala d'entrega dels guardons organitzats pel diari La República.com, entre els quals va destacar el Premi Nacional lliurat al periodista i presentador de TV3 Ramon Pellicer

Tots els guardonats, en la gala de lliurament dels Premis de Comunicació 2017 a Tarragona.
Tots els guardonats, en la gala de lliurament dels Premis de Comunicació 2017 a Tarragona.
S.B.
10 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:46h
Aguaita.cat va rebre anit el Premi de Comunicació 2017 organitzat pel diari La República.com en la categoria de premsa digital, en una gala distesa plena de tocs d’humor però també reflexions interessants entorn al món del periodisme, celebrada al Pòsit del Port de Tarragona. Uns premis que arriben a la cinquena edició i que són resultat de la decisió d’un jurat presidit pel flixanco Josep Sánchez Cervelló i format per altres 17 persones del món de la judicatura, acadèmic, social i econòmic, entre altres. El periodista Ramon Pellicer va ser guardonat amb el Premi Nacional, que va rebre de mans del conseller d’Interior, Jordi Jané, i altres nou periodistes i mitjans de la demarcació van rebre el reconeixement del jurat en diferents categories. Representants de diferents institucions tarragonines van ser els encarregats de lliurar els guardons. “El mèrit d’aquests premis és que no són un oasi de i per a periodistes, sinó que són un reconeixement de la societat plural i independent", va destacar l'organització. A més d’Aguaita.cat, el diari digital més llegit a les Terres de l'Ebre, al front del qual hi ha les periodistes Sofia Cabanes i Sílvia Berbís, hi havia un altre periodista ebrenc entre els guardonats, el rapitenc Dani Sáinz de Aja, el qual va recollir el guardó com a presentador de TV. La resta de distincions van ser per a Francesc Joan, premi a periodisme esportiu; Rafa Marrassé, com a periodisme d’investigació; Marc Lladó, per la millor imatge; Roger Segura, per transparència; Raúl Cosano, per periodisme ciutadà, Laura Casas, per premsa radiofònica, 3 de vuit, per periodisme local i Elies Pujol, premi a la trajectòria professional.

“Suposo que el jurat haurà valorat els 35 anys que porto dedicat a aquesta professió, amb tant o més il·lussió amb la que vaig començar” va afirmar Ramon Pellicer en la seua breu intervenció tot just rebre el premi. “A l’altra banda, els destinataris d’aquestes informacions m’han fet sentir que amb la seva confiança els hi estava donant un servei” va concloure el presentador del TN de TV3.

El Ricard Checa i en Jordi Jané van ser els encarregats de cloure l’acte de premis. El director de La República Checa es va mostrar il·lusionat per haver pogut organitzar de nou uns premis a la tasca periodística. “La situació no és fàcil, perquè els que tenen quelcom a amagar sovint fan impossibles per silenciar el missatge” va destacar Checa. “El dia en el que Carles Puigdemont ha fet pública la data del referèndum, jo us animo a lluitar per la independència… periodística” va concloure. Finalment, l’encarregat de tancar l’acte va ser el conseller, qui va recordar les seues col·laboracions, fa anys, al diari casteller 3d8 i va demanar comprensió als periodistes quan de vegades no reben les informacions que voldrien per no interferir en les investigacions en temes de seguretat.

La gala, conduïd per Òliver Márquez, va comptar amb actuacions musicals i va tindre també un component benèfic, ja que es van recollir fons per a l’associació Astafanias.
 

Sílvia Berbís, cofundadora d'aguaita.cat amb Sofia Cabanes, recull el premi de premsa digital.

 

Una de les actuacions musicals durant l'acte de lliurament dels guardons, al teatre del Pòsit de Pescadors.