Els V Premis de Comunicació de Tarragona guardonen Aguaita.cat com a millor diari digital

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc este vespre i estarà presidit pel conseller Jordi Jané

La portada de l'Aguaita.cat d'este divendres.
La portada de l'Aguaita.cat d'este divendres. | M.C.
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat el 10 de juny a les 11:47h
El diari digital ebrenc Aguaita.cat ha estat distingit enguany en la categoria de premsa digital pels V Premis de Comunicació de Tarragona. L'acte de lliurament dels premis, que guardonarà onze periodistes i mitjans, tindrà lloc este vespre i estarà presidit pel conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané. El premi nacional de Comunicació se li atorgarà al periodista de TV3 Ramon Pellicer. Estos guardons estan organitzats pel diari digital larepublicacheca.com, creat i dirigit pel periodista Ricard Checa, i tenen com a propòsit reconèixer la professionalitat i trajectòria dels diferents comunicadors. A més a més, tenen una vessant solidària, en suport a un dels projectes que està duent a terme l'Associació de famílies amb disminuïts psíquics de les comarques de Tarragona (Astafanias).
 
Aguaita.cat va ser fundat ara fa quatre anys i mig per les periodistes Sílvia Berbís i Sofia Cabanes. La resta de guardonats són el rapitenc Dani Sáinz (Presentador de TV), Roger Segura (Transparència Periodística), Francesc Joan (Premsa esportiva), Laura Casas (Premsa radiofònica), Rafa Marrasé (Investigació), diari 3de8 (Premsa local),  Marc Lladó (Millor imatge), Raül Cosano (periodisme ciutadà), i Elias Pujol (trajectòria professional). Una de les novetats d'esta edició ha estat el premi que porta el nom de l'exregidora de Torredembarra, Montserrat Gassull, per la seua lluita contra la corrupció, col·laborant perquè es destapés el prou conegut 'cas Torredembarra'.
 
Diferents personalitats assistiran a la gala al Teatre Pòsit del Serrallo, que enguany estarà conduïda pel periodista Oliver Márquez.

El jurat d'estos V Premis Nacionals de Comunicació Tarragona 2017 l'ha format Josep Sánchez-Cervelló (degà de la Facultat de Lletres de la URV), com a president; Maria Ardit (comunicació Port de Tarragona); Joan Martínez (cap de gabinet del Secretari General de la Presidència de la Generalitat); Mònica Martin (advocada i empresària); Faustino Herreros (cap de premsa de la Guàrdia Civil); Jaume Descarrega (president del Col·legi de Psicòlegs); Andreu Suriol (president de la Cambra de Comerç); María José García Villarubia (coach i terapeuta); Maria Pinyol (comunicació Mossos d'Esquadra); Sónia Mateo (empresària de Comunicació); Jaume Solé (guia a Vila Romana de Centcelles); Jordi Díaz (gerent Palau de Congressos); Sílvia Rodes (directora Serveis Territorials d'Ensenyament); Ángel Juárez (escriptor i president de la Fundació Mare-Terra); Joaquim Nolla (president Col·legi Farmacèutics); Ricard Checa (periodista) i Antonio Tébar (notari).