La Defensora del Poble Europeu investigarà el finançament del BEI al projecte Castor

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha reclamat l'actuació d'esta institució europea

Representants de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia en una imatge d'arxiu.
Representants de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:23h
La Defensora del Poble Europeu investigarà el finançament del Banc Europeu d'Inversions (BEI) al projecte Castor, segons ha informat la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que ha demanat la seua actuació. La plataforma ha acudit a esta institució davant la "falta de resposta" del BEI a la reclamació que li va presentar l’any 2010 contra el finançament de la planta d’emmagatzematge de gas natural.

En un comunicat, els impulsors de la reclamació han explicat que "després de set anys ja no hi pot haver cap excusa per reconèixer que les coses es van fer malament", i que el BEI va fer "una mala inversió dels recursos públics" sense tindre en compte les veus que advertien del "risc" de finançar este projecte "per la seva inseguretat".

L'entitat també recorda que la garantia del BEI per al projecte era d’uns 200 milions d’euros, aproximadament un 14% del deute, amb un percentatge que anava augmentant a mesura que s’amortitzava el deute. A més, el BEI va comprar bons per valor de 300 milions d’euros "per transmetre al mercat de capitals la seua confiança".