La CUP Deltebre denuncia la compra de tres mòbils valorats en 2.712 euros per part de l'Ajuntament

Els mòbils, dos Iphone 7 i un Iphone 7 Plus, estarien destinats a dos càrrecs electes i un «col·laborador» del consistori | L'alcalde, Lluís Soler, argumenta que els mòbils són necessaris i que han estat comprats amb una oferta del 5% de descompte per part de la companyia

Ple Municipal de l'Ajuntamentde Deltebre | Cedida
Ple Municipal de l'Ajuntamentde Deltebre | Cedida | Cedida
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:16h
La CUP Deltebre ha denunciat públicament que l'Ajuntament, governat pel grup PDECAT, haja comprat tres mòbils d'alta gama per a dos càrrecs electes i un col·laborador de l'Ajuntament. "L'Alcalde, Lluís Soler, passa a disposar d'un Iphone 7 de 860€, l'altre Iphone queda a un calaix pendent d'assignar, i el mòbil Iphone 7 Plus de 922€, passa a un 'col·laborador' de Àrea Alcaldia/Protocol", sosté la CUP.

En la seua intervenció al Ple Municipal d'este dimarts, la regidora cupaire Dayana Santiago va expressar que "estos mòbils d'última generació pagats amb diner públic no calen per poder desenvolupar les seues funcions". A més a més, Santiago va subratllar que "la resta de regidores ja disposen de mòbils d'alta gama comprats pel passat govern socialista".

Per la seva banda, l'alcalde Lluís Soler argumenta que "a tots els ajuntaments els càrrecs electes disposen d'un mòbil, i si es trenquen i no funcionen bé s'han de canviar". Afegix que els mòbils s'han comprat amb una oferta del 5% pel canvi de companyia que el consistori va dur a terme el passat febrer i amb el que assegura un estalvi anual de 7.000 euros pel canvi de companyia.

Respecte els destinataris dels mòbils, Soler diu que -efectivament- un és per a ell, ja que el seu no funciona bé. Un altre es guarda "per al primer que es trenque, ja que ja tenen quatre anys". I, finalment, l'Iphone 7 Plus "es posa a disposició d'un col·laborador del servei de Comunicació i Alcaldia".

En este sentit, la CUP Deltebre recalca que esta persona treballa, a més, a la Diputació de Tarragona per al grup PDECAT i qüestiona "la compatibilitat de la seva tasca laboral amb les funcions a l'Ajuntament", alhora que considera "immoral i de dubtosa legalitat que utilitze un mòbil pagat per l'Ajuntament de Deltebre". Soler respon que el col·laborador treballa de "forma altruista" fent unes tasques que d'una altra manera s'haurien de remunerar.