Els restaurants d'Amposta i Poble Nou del Delta enceten les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs

Els menús estaran disponibles fins al 30 de juny

Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:06h
Presentació de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs d'Amposta i Poble Nou del Delta.
Presentació de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs d'Amposta i Poble Nou del Delta. | Cedida
Este passat cap de setmana va començar una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs d'Amposta i Poble Nou del Delta, organitzades per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament ampostí juntament amb el Col·lectiu de Cuina l'Essència de l'Arròs, i les quals tindran lloc fins al 30 de juny. Durant la seua presentació, que s'ha dut a terme este dijous al matí, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha afirmat que "l'arròs és un atractiu turístic, tot aquell que ve a menjar al Delta, acaba gaudint del territori, i sempre hi realitza alguna altra activitat".

La mateixa regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior d'Amposta, Joana Estévez, ha comentat que "el més important és la participació dels restaurants d'Amposta, volem que la gastronomia local prengue la rellevància que li pertoca", i ha presentat els establiments participants a les jornades: l'Algadir del Delta, l'Estany-Casa de Fusta, Casa Amadeo, Cor del Delta, Gatsby, l'Antic, Lo Pati d'Agustí, Nit i Dia, Spirit i Temps de Terra. Cadascun presenta diferents menús amb un element comú, l'arròs, i amb uns preus que oscil·len des dels 22 fins al 37 euros i on cada cuiner han preparat des d'uns plats tradicionals fins a altres amb tocs innovadors, segons explica l'Ajuntament d'Amposta en un comunicat.

A la presentació també s'ha comptat amb la presència de dos restauradors que formen part de la jornada, Lluís Garcia, del Restaurant l'Estany-Casa de Fusta, i Núria, del restaurant L'Antic. Garcia, un dels restauradors amb més experiència al Delta comentava que "el Delta i la seua gastronomia estan de moda, i estes jornades han d'ajudar en el començament de la campanya turística, es tracta de rellançar un producte que s'utilitza tot l'any, per això s'ha de pensar nous plats i noves receptes per captar nous clients".

Estes jornades de l'arròs van començar amb la tradicional plantada, i posteriorment tornaran al mes d'octubre coincidint amb la sega. Els restauradors oferiran menús segons els productes de temporada. Així, ara al juny es podrà trobar plats cuinats amb marisc i crustacis, mentre que a l'octubre es degustaran arròs amb ànec i bolets, tots maridats amb vins de la D.O. Terra Alta i amb la col·laboració de la Càmara Arrossera del Montsià.

Per a estes jornades s'han editat 500 cartells, 2.000 fulletons amb la informació dels restaurants i els menús que oferixen i 3.000 flyers que ja s'han repartit per diferents comerços i establiments de les Terres de l'Ebre i oficines de Turisme del territori.