Renfe defensa que els trens Euromed enllacen capitals de província i no preveu fer excepcions amb l'Aldea

L'operadora ferroviària insistix que estos trens d'alta velocitat s'aturen a l'Ebre temporalment per millorar el servei de l'R16

Un tren Euromed, que cobrix el trajecte entre Barcelona i Valencia.
Un tren Euromed, que cobrix el trajecte entre Barcelona i Valencia. | ACN
ACN
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:06h
Renfe ha remarcat que l’objectiu del servei Euromed és enllaçar capitals de província en el menor temps possible de viatge i que no es preveu fer excepcions o canvis perquè s'aturen a l'Aldea. L'operadora ferroviària ha respost així a la petició d'habilitar la venda de bitllets per a viatjar amb Euromed des de l'estació central de les Terres de l'Ebre al País Valencià que s'ha tornat a reivindicar amb un viatge protesta, este dimecres al matí, d'activistes de la plataforma Trens Dignes i representants polítics del territori. Renfe ha remarcat que l'aturada d'estos trens d'alta velocitat a l'Aldea "és una solució de caràcter temporal que dixarà de tindre vigència quan entre en funcionament la doble via entre Vandellòs i Tarragona".

La companyia també ha assenyalat que el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya establix una compensació per a l'operadora per quatre serveis Euromed per sentit que s'aturen a l'estació ebrenca de l'Aldea, i que este servei es va establir per "millorar les comunicacions" del territori amb Barcelona i posteriorment amb Tarragona. "En cap cas és per establir una oferta perdurable de trens Euromed a l'Aldea", ha assegurat Renfe. "És una mesura de millora del servei de la línia R16 per al qual la Generalitat ens paga", ha afegit un portaveu.

Renfe ha assegurat que els usuaris disposen d'altres serveis de llarga distància que comuniquen l'Aldea amb Castelló i València.