Els ciclistes ebrencs es manifestaran diumenge de Tortosa a Amposta per una major seguretat viària

L'acció és una resposta a l'increment d'accidents amb ciclistes involucrats en les últimes setmanes a tot l'Estat

La junta de la Federació Catalana de Ciclisme donant suport a la manifestació.
La junta de la Federació Catalana de Ciclisme donant suport a la manifestació. | Raül Querol
Elena Navarro
08 de juny del 2017
Actualitzat el 09 de juny a les 11:07h
Este diumenge els ciclistes es manifesten per reivindicar l'increment d'accidents en què els ciclistes n'han sortit perjudicats. Es la primera concentració reivindicativa del col·lectiu a les Terres de l'Ebre i està encapçalada per la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) com a representant de les quatre comarques.

"Volem aportar el nostre granet de sorra per conscienciar els conductors i usuaris de la bicicleta, perquè tots hem de conviure a la carretera i ens hem de respectar", explica Raül Querol, Delegat de la Federació a les Terres de l'Ebre i President de la Penya Ciclista Baix Ebre. 

L'acció consistirà en fer el recorregut Tortosa-Amposta-Tortosa en bicicleta. A Amposta es llegirà un manifest -signat tant per la Federació Espanyola de Ciclisme com per totes les federacions autonòmiques- que recull els reclams del col·lectiu en deu punts.

Es demana, d'entre altres, que torne al Codi Penal la imprudència en qualsevol dels seus graus, intensificar els controls de drogues i alcohol, implementar la reducció de velocitat els caps de setmana en horari pic i trams freqüentats per ciclistes, la incorporació d'una assignatura obligatòria de seguretat viària i mobilitat sostenible en l'Educació Primària, etc.

Querol assegura que les Terres de l'Ebre són especialment segures per a ciclisme: "Estem en un territori segur i amb carreteres tranquil·les, on entrenen molts grups de ciclistes professionals, però un incident el pot haver a qualsevol lloc on hi ha carretera", sosté el delegat. L'últim accident greu a la zona en què un ciclista en va sortir ferit va ser ara fa uns vuit mesos.

La concentració s'aplega baix una pancarta que destaca la gran reivindicació del col·lectiu: respectar el metre i mig de distància en els avançaments. Tota ciutadania està invitada a participar en esta acció que se suma a les protestes que han tingut lloc anteriorment a totes les capitals de província.

A banda de les accions al carrer, el col·lectiu ciclista ja està recollint firmes per portar al Parlament una Nova Llei de Seguretat Viària i una reforma del Codi Penal.