Concerts, sopar i foguera a la platja composen la revetlla de Sant Joan marinera de La Ràpita

Els grups Roba Estesa i Porto Bello, a mes de DJs de Top Rànking, comporten el cartell musical de la festa que es viurà a la platja de Garbí

Imatge promocional de Roba Estesa.
Imatge promocional de Roba Estesa. | Cedida
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:49h
Els concerts en directe dels grups Roba Estesa- guanyador enguany de quatre premis Enderroc- Porto Bello i DJs amb Top Rànking posaran l’ambient musical festiu a la nit de Sant Joan que prepara La Ràpita. Una revetlla que vol refermar l’esperit mariner recuperat l’any passat pel fet de centralitzar el cor de la festa a la platja de Garbí, on també se celebrarà un sopar popular amb barbacoes, s’encendrà la popular foguera i es podrá gaudir d’un espectacle pirotècnic, entre altres activitats. Ahir les van presentar en roda de premsa l’alcalde Josep Caparrós, el regidor de Joventut, Rafa Balagué i el cap de colla de l’associació de diables Diabmonis, entitat que té un paper molt destacat en la jornada, Paco Matamoros.

El programa d’actes s’encetarà el divendres 23 de juny a les 20.30 hores, amb l’arribada de la flama del Canigó de la mà del Club Fondistes Rapitencs i el Club BTT La Ràpita a la plaça del Cóc, on l’alcalde llegirà el manifest. A continuació, actuarà lla colla gegantera i dolçainera de l’Esbart Dansaire Rapitenc i, en acabar, la flama sortirà en cercavila cap a la platja de Garbí, acompanyada de la Banda de Tambors i Cornetes La Ràpita. A les 21.30 h serà rebuda pel grup Batuxaic amb una batucada. Tanmateix, a partir de les 9 de la nit, s’obrirà el servei de barbacoes i la barra amb menjar i beure perquè la ciutadania puga sumar-s’hi a la celebració amb un sopar popular a la vora de la platja. Les barbacoes disposaran de llenya, carbó i els estris necessaris per cuinar i hi haurà un espai amb taules i cadires. 

La festa tindrà continuïtat a les 12 de la nit amb l’encesa de la foguera a la platja i un espectacle piromusical a càrrec de la colla de diables Diabmonis i tot seguit s’encetarà el programa musical amb els concerts en directe dels grups “Roba estesa” i “Porto Bello” i l’actuació dels DJ’s de l’associació Top Ranking, que seran els encarregats de cloure la revetlla ja a la matinada. 

L’organització espera repetir l’experiència de l’any passat, quan es va recuperar la revetlla a la Platja. “Aprofitant que l’any passat va sortir molt bé, hem apostat per repetir el sopar popular a la vora de la mar amb tota la gent que vulga sumar-s’hi i amb el foc i la música en viu com a protagonistes d’una revetlla de Sant Joan pensada perquè la puguin gaudir públic de totes les edats”, segons destacava el regidor de Joventut, Rafa Balagué. L’organització ha apostat per un cartell musical que resulti atractiu per a tothom, de la mà de dos grups que han irromput en força al panorama musical del país, com són Roba Estesa, un sextet musical femení i feminista que ha batejat la seva música com a “folk calentó”  i  que ha guanyat quatre premis Enderrock; així com Porto Bello, un grup nascut el 2015 amb ganes d'aportar festa, disbauxa i entreteniment. 

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que el municipi ha aconseguit recuperar “el concepte més tradicional i popular de la festivitat de Sant Joan, que és celebrar-la a la platja tal i com li correspon a un poble mariner”, i per fer-ho possible ha agraït la col·laboració i l’impuls de “diverses regidories de l’ajuntament, com són Cultura, Joventut i Festes, i la participació d’entitats locals, en un treball conjunt que ens permetrà fer factible tota la logística necessària per fer que la celebració de Sant Joan sigui un èxit, com ho va ser l’any passat”, apuntava.

Per la seva banda, Paco Matamoros, cap de colla dels Diabmonis va mostrat la seva satisfacció davant el fet que “la colla de diables pugue posar el seu granet de sorra a una festa que ens sentim molt nostra”.
 

Presentació de les activitats i actuacions programades per a la revetlla. Foto: Cedida