L'Ajuntament d'Alcanar ja ha pagat més de 500.000 euros d'indemnització a Turov

L'Ajuntament ja ha abonat la meitat de la indemnització que li correspon a la promotora i farà efectiva l'altra meitat abans del 30 de setembre de 2018 | El consistori reprèn el procés d'enderroc i aprovarà en ple un compromís de garantia per indemnitzar els veïns

Entrada a l'urbanització contruïda per Turov a Alcanar Platja.
Entrada a l'urbanització contruïda per Turov a Alcanar Platja. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
02 de juny del 2017
Actualitzat el 05 de juny a les 9:14h
L’Ajuntament d’Alcanar ha abonat ja a Turov 534.384,5 euros, la meitat de la indemnització (d’un total de 1.068.769,03 euros) que li correspon a la promotora pels 8 apartaments, del total de 32 declarats il·legals, que mai va arribar a vendre a tercers. Segons ha confirmat l’alcalde de la població, Alfons Monterrat, a l’aguaita.cat, el pagament d’esta primera meitat de la indemnització es va efectuar este passat 31 de maig. “S’ha pactat fer-ho amb dos pagaments, el primer es va efectuar el 31 de maig i l’altre s’haurà de fer abans del 30 de setembre del 2018”, detalla l'alcalde.

La junta de govern va aprovar este dijous l’acta de pagament i, per una altra banda, es va aprovar un decret que anul·la la suspensió de l’enderroc. Per tant, el procés de demolició dels 32 apartaments torna a estar en marxa, acatant així la darrera interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona.

“Ara comunicarem als propietaris que es procedix de nou a l’enderroc i per una altra banda també s’ha comunicat a l’empresa que ha de tornar a emprendre els treballs”, explica l’alcalde.  Este és l’últim tràmit administratiu que ha d’efectuar l’Ajuntament, però abans d’entrar a les cases caldrà autorització dels jutjats. També caldrà veure la reacció dels veïns i si decideixen apostar ja definitivament per la via de les indemnitzacions o per intentar evitar, novament, l’enderroc.

Per una altra banda, si el jutjat ho accepta com a mètode de garantia, l’Ajuntament aprovarà en ple municipal un compromís pel qual garanteix que pot fer front a les indemnitzacions pels apartaments dels veïns. Agafant com a referència el que s’ha pagat a Turov, 133.596,12 euros per apartament. Caldrà veure cas per cas, però si finalment s'hagués d'imdemnitzar pels 24 apartaments restants, l'import que hauria d'abonar l'Ajuntament d'Alcanar ascendiria als 3,2 MEUR.