«Col·lisió estel·lar» d'estils musicals en una nova edició de les Jornades de l'Ermita d'Ulldecona

El festival comença este diumenge amb l'actuació de 'Los Volcanes' i s'allargarà fins al 27 d'agost amb músiques de tots els estils, purs i eclèctics

Elena Navarro
02 de juny del 2017
Actualitzat el 06 de juny a les 11:50h
Les Jornades Musicals de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona són un dels festivals de música en directe més importants del territori.
Les Jornades Musicals de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona són un dels festivals de música en directe més importants del territori. | Cedida
Van nàixer per l’avorriment que genera, de vegades, la calma d’un poble. “I en lloc de queixar-nos al bar, vam decidir fer alguna cosa”, explica Nete Vericat, un dels organitzadors i alma mater de les jornades. Estaven pensades per fer-se només aquell any, però gairebé sense voler-ho, les Jornades Musicals de l’Ermita compleixen la seua 13a edició i s’han convertit en un dels esdeveniments de música en directe més importants de les Terres de l’Ebre.

L'emblemàtica Ermita de la Pietat s’omplirà, durant cada diumenge des del 4 de juny fins al 27 d’agost, de músiques de tots els estils, purs i eclèctics.

Este any les jornades s’emmarquen, com és costum, en una temàtica ben peculiar: “les col·lisions de nebuloses estel·lars, aquell moment en què naixen les estrelles, creant unes ones gravitatòries que desestabilitzen l’espai temps”, apunta Vericat. Per a ell, l’ermita és una cosa així: “un univers paral·lel on, a través de la bona música, es creen sinèrgies que no existien abans”.

A l’hora d’escollir el cartell, prioritzen sobretot aquelles bandes que siguen originals i que tinguen un directe “realment al·lucinant”. Cerquen la heterogeneïtat, no s’encapsulen a cap estil en concret. “A més a més, busquem que els grups estiguen en el seu punt just: ni tan comercials que això els lligue artísticament, ni tan nous que encara no estiguen ben definits”, defensa el corrdinador de les jonades.
 

La Iaia actuarà el diumenge dia 9 de juliol Foto: www.musicacronica.com


Amb esta idea, han escollit Los Volcanes per donar el tret de sortida a les Jornades este diumenge. És una banda totalment nova, que autodefineix el seu estil com a “heavy-soul”. En la mateixa línia, durant tot el mes se sentiran grups com Outer Space, amb un instrumental en què mesclen afrobeat ethiojazz; Zulu Zulu, amb una barreja de ritmes africans i pop; o altres bandes més famoses com Pepet i Marieta o La Iaia.

A banda de les actuacions, hi haurà les sessions de DJs que, com l’any passat, surten del mateix públic. “Si tanta gent del públic n’entén tan de música, perquè no punxen ells?”, proposa Vericat. Entre ells hi ha noms com el del rapitenc ByJota, l’ampostí Moreno Ros DJ, o l’Associació Vinaròs Tropical Crew. A més a més, el reggae també tindrà un espai en el 5è Reggae de l'Ermita, en el marc del qual actuaràn els lleidatans Koers i els falduts Culs Cults.

El format és el mateix, però cada any les Jornades Musicals busquen anar més enllà i fer créixer un públic transversal, unit per les ganes d’escoltar bona música en una tarde de diumenge.
 

Cartell de les Jornades Musicals d'Ulldecona 2017