Arriben les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i del Peix Blau a l’Ametlla de Mar

Del 2 a l’11 de juny, 9 restaurants i 12 bars d’esta vila marinera oferiran creatives tapes i excel·lents menús gastronòmics amb productes de proximitat

Fideus rossejats en elaboració.
Fideus rossejats en elaboració. | Cedida.
Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:25h
Este divendres 2 de juny comencen les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i del Peix Blau de l’Ametlla de Mar, un aparador dels productes de la llotja i una mostra de les millors receptes dels restauradors locals. Fins a l’11 de juny, 9 restaurants i 12 bars oferiran tapes i menús de gran qualitat i a preus assequibles, amb el peix blau de protagonista.

Seitons marinats amb sopa de meló, fideus rossejats amb sípia i filet de cavalla, i arròs melós de canana seran algunes de les propostes culinàries dels menús que es podran degustar als restaurants. Tots ells, marinats amb vins de la DO Terra Alta, per un preu d’entre 25 i 30 euros per persona.

Per altra banda, la Ruta de la Tapa Blava proposa dotze tapes elaborades pels bars del municipi, entre elles cruixent de salmó, bomba farcida de cavalla o espasa de seitó amb vinagre i allioli de calamar. Les tapes tenen un preu de 2,5 euros i inclouen un ‘quinto’ Heineken, que és el patrocinador oficial de la ruta.

Les persones que participen en la ruta hauran d'escollir quina tapa els hi ha agradat més, i omplint la butlleta amb cinc segells entraran a sortejos d’un menú doble i una visita doble al Tuna Tour.

XXIII Diada dels Fideus Rossejats
El diumenge 11 de juny tindrà lloc la Diada dels Fideus Rossejats al port pesquer, amb concurs i degustacions gastronòmiques i mostres de vins de la DO Terra Alta i de productes locals. I és que més enllà de promocionar la gastronomia local, l'objectiu també és dinamitzar l'activitat turística i pesquera del municipi.

Les Jornades conclouran amb un cap de setmana ple d’activitats. Els dies 9, 10 i 11 de juny se celebrarà la VI Festa del Mar, en la que es durà a terme una trobada internacional de vela tradicional, exposicions i conferències sobre el centenari dels enfonsaments durant la Primera Guerra Mundial, i activitats nàutiques.

Concurs fotogràfic d’Instagram
L'Àrea Municipal de Turisme ha organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d'Instagram, perquè els visitants capturen els millors moments de les jornades. Per això, cal que les fotografies s'etiqueten amb #peixblau17 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà un menú doble per a les pròximes jornades gastronòmiques de la població.
Tota la informació sobre les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i del Peix Blau de l’Ametlla de Mar, la podeu consultar aquí.