La via ferrada d'Ulldecona torna a obrir-se després de l'accident del passat febrer

S'ha reobert amb els canvis i les revisions pertinents per millorar la seguretat

Lloc de la via ferrada d'Ulldecona on es va produir l'accident el passat febrer.
Lloc de la via ferrada d'Ulldecona on es va produir l'accident el passat febrer. | Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 15:11h

Després de l'accident d'escalada que va haver el passat 27 de febrer a una via ferrada d'Ulldecona, en el qual va resultar ferit greu un jove, esta via va quedar tancada. Tres mesos després, s'ha tornat a obrir amb els canvis i les revisions pertinents per millorar la seguretat d'esta, segons ha avançat Laveu.info.

Sembla ser que l'accident es va produir en cedir un dels cables de l'escalador que es va precipitar d'uns 25 metres en caiguda lliure. Concretament, a causa de la combinació d'una instal·lació amb un acabat precari i una maniobra incorrecta d'ancoratge per part de l'accidentat. A partir d'aquí, es va procedir a realitzar una inspecció en la qual es van detectar algunes instal·lacions que presentaven mancances en seguretat. Els Mossos d'Esquadra van contactar amb els equipadors per resoldre estes deficiències de manera urgent i la via ferrada va quedar tancada fins ara.

Fonts del Centre Excursionista Ulldecona han comentat que les diferents modificacions i millores que s'han realitzat en esta ferrada han convertit l'espai "en un lloc segur per tots aquells que vulguen gaudir de la via".

Arxivat a