El PSC demana la millora urgent de la línia R15 i el Govern espanyol ho dilata a un futur pla de rodalies

Durant els últims dies s'han repetit els incidents a la via

Imatge d'arxiu de l'estació de Móra la Nova.
Imatge d'arxiu de l'estació de Móra la Nova. | Sílvia Berbís
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:12h
El Govern espanyol ha afirmat en una resposta escrita al diputat socialista al Congrés Joan Ruiz que les millores a la línia R-15 han d’arribar “en el marc d’un nou pla de rodalies que s’ha de dur a terme de forma coordinada amb la Generalitat amb l’objectiu de millorar la mobilitat assignant noves inversions amb criteris d’eficàcia”, segons diu la resposta escrita.
 
Ara fa tan sols uns dies es va registrar l’enèsim incident en esta via, el descarrilament d’un tren de mercaderies a Ascó que va obligar a tallar el servei en este punt de la xarxa. Es tracta del tercer incident consecutiu en pocs mesos. Este cap de setmana, a més, un tren regional exprés va quedar aturat entre Móra la Nova i Ascó per una incidència tècnica.
 
“Els ciutadans de les comarques tarragonines i ebrenques s’han cansat de promeses que mai es concreten i d’anuncis que després es tradueixen res. El grup socialista exigeix al ministeri de Foment la millora urgent de la línia ferroviària R15 de rodalies de manera que es pugui assolir en el menor temps possible el servei digne que mereixem els ciutadans d’aquest territori”, ha expressat Joan Ruiz qui ha afirmat “entendre perfectament” la indignació i cansament de la població davant les continues contingències que afecten el servei i la inacció d’ADIF al respecte.
 
Així mateix, el portaveu socialista també ha demanat al Govern esta que permeta a les empreses privades l’accés al transport de mercaderies per aquesta línia ferroviària a fi i efecte de millorar la competitivitat del teixit productiu ebrenc, que es millore la freqüència dels horaris del combois de passatgers i que ADIF respecte el patrimoni ferroviari de la línia Reus-Mora.