La Catedral de Tortosa estalviarà un 73% en el consum amb un nou sistema d'enllumenat

S'han instal·lat 700 punts de lluminària de tecnologia LED d'última generació

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:58h
La Catedral de Tortosa amb la nova il·luminació.
La Catedral de Tortosa amb la nova il·luminació. | Endesa
La Catedral de Tortosa ha estrenat este divendres un nou sistema d'enllumenat que permetrà un estalvi de consum del 73%, passant dels 67.868 kWh de consum anuals que tenia fins ara, als 18.106 kWh d'ara endavant. El projecte de nova il·luminació de la Catedral de Tortosa ha consistit en substituir les làmpades de tecnologia tradicional —incandescents, halògenes, de descàrrega amb fluorescència lineal o compacta o halogenur metàl·lic— per tecnologia LED d'última generació. Concretament, s'han canviat un total de 700 punts de lluminària. El canvi de tecnologia tradicional per LED permet una reducció molt significativa de la potència instal·lada.

El projecte, que ha tingut un cost total de gairebé 66.000 euros, ha estat finançat en un 80% per la Fundació Endesa i en l'altre 20% pel Bisbat de Tortosa i s'inscriu en un conveni signat entre la Fundació i la Conferència Episcopal. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del bisbe de Tortosa, Enrique Benavent; el degà del Capítol Catedral i vicari general, José Luis Arín, i la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa.

A tall d'exemple, i en el cas del projecte de la Catedral, les làmpades de baix consum que hi havia de 26 W s'han substituït per LED de 9 W. Així, amb el canvi de sistema d'il·luminació, a més d'aconseguir reduir la potència instal·lada de la catedral de 55 KW a 14,14 KW s'ha assolit este estalvi en el consum del 73%. Esta xifra, que suposa un estalvi de 49.762 kWh a l'any, suposen una reducció de 17,42 tones d'emissions de CO2, el que seria l'equivalent a plantar 871 arbres.