La Ràpita, primer port de l'Estat amb punt de recàrrega de vehicles Tesla

La Marina Sant Carles estrena dos punts de recàrrega, un per a vehicles Tesla i l'altre per a cotxes amb connector de "2 mennekes"

Inauguració dels nous punts de recàrrega amb l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el generent de Sant Carles Marina, Nicolás González, el conseller de la Marina Àlex Balletbó i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.
Inauguració dels nous punts de recàrrega amb l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el generent de Sant Carles Marina, Nicolás González, el conseller de la Marina Àlex Balletbó i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:46h
El Port de la Ràpita, a través de la dàrsena esportiva de Sant Carles Marina, és des d’este divendres el primer de l’Estat en disposar d’un punt de càrrega de vehicles elèctrics de la marca Tesla. La marina estrena també un segon punt de càrrega adaptable a tot tipus de vehicles elèctrics que disposin d’un connector tipus “2 mennekes”.

El Govern català prioritzarà en els propers anys l’impuls del vehicle elèctric per afavorir un model energètic més sostenible. A Catalunya l’any 2016 es van matricular 1.139 turismes elèctrics, una xifra que, tot i que representa només el 6% del total de matriculacions realitzades, va doblar les dades de l’any anterior, en què es van matricular 663 cotxes elèctrics.

Les noves instal·lacions estrenades este divendres a la Marina Sant Carles consten de dos punts de recàrrega amb les seues corresponents places d’aparcament. Una d’elles exclusivament destinada a vehicles elèctrics Tesla, el primer punt d’este tipus instal·lat en un port a tot l’Estat. El segon punt de càrrega és per a cotxes amb connector tipus “2 mennekes”.

“Que la Ràpita siga el primer port de de Catalunya i de l’Estat en tenir un punt de recàrrega Tesla fa que ens posicionem de manera qualitativa i que creem tendència”, ha expressat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

La instal·lació del punt de recàrrega Tesla implica l’entrada de La Ràpita al mapa europeu de l’empresa líder en el sector de vehicles elèctrics. D’esta manera, els usuaris d'este tipus de cotxes que viatgen per la zona podran veure en el mapa este nou punt de recàrrega, un fet que suposa l’arribada d’un nou tipus de turisme com ha destacat el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez: “posem al món de la mobilitat elèctrica la Marina Sant Carles, la població de la Ràpita i les Terres de l’Ebre. És un punt més de la política de sostenibilitat que exercim des del Govern, prova d’això és que en aquest mateix port es van invertir més de 2 MEUR per preservar l’hàbitat del fartet”, ha afirmat.

La recàrrega d’un vehicle elèctric dura de 2 hores a 2 hores i mitja, temps durant el qual s’espera que els usuaris d’aquest cotxes puguin fer turisme a la població.