Greu ensurt a Riumar per un incendi que ha arribat a pocs metres dels habitatges

El foc ha cremat 5 hectàrees de matolls i canyes a tocar de la urbanització

S.Berbís
23 de maig del 2017
Actualitzat el 24 de maig a les 21:08h
1200_1495576670play_1495576619
1200_1495576670play_1495576619


Nit d’esglai a la urbanització Riumar degut a un incendi que s’ha declarat a última hora de la tarda i que ha amenaçat habitatges fins al punt de quedar a tocar de les tanques d’algunes cases. El foc s’ha produït a l’entorn de les 20.00 de la tarda en una zona annexa a la zona residencial de Riumar, concretament l’anomenada zona segona, on està prevista l’ampliació de la urbanització. La ràpida intervenció dels Bombers, segons ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha permés evitar que les flames causessen danys més enllà de cremar 5 hectàrees de matolls i canyes.

“Ha estat un estrepitós i un gran ensurt perquè el foc, per un dels flancs, ha arribat fins a les tanques de les cases més properes, i l’altre flanc es dirigía precisament a unes cases de fusta, de manera que hagués pogut causar danys molt significatius, però sortosament la intervenció dels Bombers ho ha evitat”, ha afirmat Soler, que precisament viu ben aprop d’on s’ha declarat l’incendi. Han acudit a efectuar tasques d'extinció dotacions de Bombers d'Ulldecona, Amposta, L'Ametlla de Mar i Tortosa. També han participat en l'emergència la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Davant l'amenaça que provocada l'incendi, els veïns dels xalets més propers al foc han abandonat els seus domicilis i s'han concentrat carrer, on podien observar esglaiats les imatges de les flames i una intensa fumera. Segons ha explicat l’alcalde, l’ensurt ha passat a hores d’ara, per bé que els efectius d’emergència es quedaran vigilant tota la nit per controlar que no hi puga haver una revifada.

Tot seguit podeu veure un altre vídeo del foc:



 

Hi han acudit dotacions de Bombers d'Ulldecona, Amposta, L'Ametlla de Mar i Tortosa. Foto: Cedida

 

A la imatge es pot veure la proximitat del foc a les cases de la urbanització. Foto: Cedida