Recullen 160.000 signatures per salvar la vaca Margarita

El proper divendres és la data límit per evitar que es sacrifique este animal

Cartell de les 160.000 firmes que s'ha recollit per salvar a la vaca Margarita.
Cartell de les 160.000 firmes que s'ha recollit per salvar a la vaca Margarita. | Cedida
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:49h
L'Hogar ProVegan lliurarà demà dimecres les més de 160.000 signatures que han aconseguit a través de la plataforma Change.org per salvar la vida de la vaca Margarita. Esta vaca era una cria de pocs dies a qui van separar de sa mare, ara fa 4 anys. Actualment viu en una finca de Tortosa com un animal de companyia més. Un ramader li va regalar a un amic que l'ha estat cuidant fins ara als seus terrenys.

El seu amo, que va rebre  a Margarita com a regal —i sense cap transacció econòmica— no la va registrar. Des de Sanitat Animal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a part d'imposar una sanció econòmica, ha resolt que l'animal s'ha de sacrificar, ja que la normativa europea vigent especifica que qualsevol cap de bestiar "no identificat" ha de ser sacrificat. La data límit per salvar Margarita és el proper divendres, 26 de maig.

"La normativa d'executar a tot bestiar no identificat és fruit de l'epidèmia de les vaques boges. Ens hem posat en contacte amb la Generalitat i de moment no hem obtingut resposta. Per això anem a lliurar les signatures este dimecres", explica Elena Tova, una de les fundadores de l'Hogar ProVegan.

El lliurament de les signatures tindrà lloc a les 11 hores a la seu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (Gran Via de les Corts Catalanes, 612, 08007 Barcelona). A més del lliurament de signatures, l'Hogar ProVegan ha organitzat una concentració a les 19 hores davant de les portes del Palau de la Generalitat "per fer-nos sentir davant Carles Puigdemont". En paraules dels organitzadors, "el silenci administratiu rotund és una falta de respecte cap al poble sencer i això no ho permetrem. Tots junts som més forts per salvar esta innocent vaca òrfena".