Balfegó inicia la campanya de pesca de la tonyina roja este divendres

La campanya de pesca d'enguany del grup Balfegó generarà 200 llocs de treball directe, segons ha informat l'empresa

Vaixell tonyinaire de Balfegó.
Vaixell tonyinaire de Balfegó. | Cedida
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:24h
El principal grup tonyinaire de Catalunya, Balfegó, amb seu a l'Ametlla de Mar, iniciarà el 26 de maig la campanya anual de pesca de tonyina roja (Thunnus thynnus) al calador balear. Com és habitual, als dos vaixells propietat de l'empresa, (LaFrau i TioGelSegon), s'uniran dos vaixells espanyols més amb base a l'Ametlla de Mar (LeonardoBrullSegon i Gepus) i cinc més de nacionalitat francesa, així com catorze embarcacions auxiliars. La campanya de pesca d'enguany del grup Balfegó generarà 200 llocs de treball directe, segons ha informat l'empresa.
 
La flota disposa de només un mes (26 de maig-24 de juny) per capturar la seua quota assignada d'esta espècie (1.650 tones). No obstant això, i com és habitual durant els últims cinc anys, Balfegó preveu que no caldrà esgotar este termini "a causa de l'abundància de tonyina roja". De fet, com recorda la companyia, en els dos anys anteriors només van ser necessaris 4 dies de pesca efectiva per completar la seua quota.
 
Segons Balfegó, en esta ràpida pesca de la quota assignada també incidixen les inversions realitzades per l'empresa per agilitzar els seus processos de captura, transbord i transport a les seues piscines d'aqüicultura a l'Ametlla de Mar.
 
ICCAT, organisme que gestiona esta pesqueria internacionalment, ha incrementat la quota pel 2017 en un 20%, fins a les 23.071 tones. A la UE li corresponen 13.443 t, 4.240 de les quals han estat assignades a la flota espanyola en el seu conjunt. Balfegó recorda que la quota seguix sent inferior a les 28.000 tones que hi havia el 2006, quan va entrar en vigor el pla de recuperació d'aquesta espècie, tot i que el comitè científic d'ICCAT ha ratificat que els estocs s'estan recuperant.