Més de 150 triatletes finalitzen el XIII Ironcat- Copa de les Nacions de l'Ampolla

La competició, que consta de 3,8 km de natació, 180 de ciclisme i 42 a peu, és la més antiga d'esta distància a la Península Ibèrica

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:04h
Inici de la prova de natació, a la platja de l'Arquitecte de l'Ampolla.
Inici de la prova de natació, a la platja de l'Arquitecte de l'Ampolla. | Cedida
Un total de 156 triatletes, dels 179 que van prendre la sortida, van finalitzar el XIII Ironcat- Copa de les Nacions que va acollir l'Ampolla este passat dissabte. La competició, la més antiga d'esta distància a la Península Ibèrica, es va iniciar a les 7 del matí a la platja de l'Arquitecte de la població amb la prova aquàtica, en la qual els participants havien de nedar 3,8 quilòmetres. Un cop finalitzada, la següent modalitat a realitzar va ser la bicicleta, en la qual havien de recórrer 180 quilòmetres. La darrera disciplina va ser la cursa a peu, que constava de 42 quilòmetres, segons ha informat el consistori ampollero en un comunicat.

En la categoria masculina, el guanyador va ser Robert Karas, amb un temps de 08:29:54, el triatleta de Polònia va dominar des d'un inici la competició, sortint el primer de l'aigua, durant els 180 quilòmetres de ciclisme va seguir augmentant la seua diferència respecte els seus perseguidors, això li va permetre encarar els últims 42 quilòmetres de la cursa a peu amb un còmode avantatge de més de 20 minuts respecte el segon classificat, que va ser Albert Jimenez Garces, amb un temps de 08:45:04; i Joan Tomàs Acosta, amb un temps de 08:55:59, va arribar en tercera posició.

En la categoria femenina, la primera en arribar a la meta va ser Cristina Prat Dot, amb un temps de 10:08:02; seguida per Trish Mellor, amb un temps de 12:38:02; i Silvia Marquez Garcia, amb un temps de 13:28:04.

En la classificació per clubs masculins, la primera posició va estar ocupada pel Club Triatló Vallirana, que va sumar un temps total de 27:59:23; seguit pel A300W Elche TCP, amb un temps de 30:31:04; i en tercera posició va quedar Triatló Jovent 79, que va sumar un temps total de 30:54:34. Pel que fa a la categoria per clubs femenins, no hi va haver classificació.

L'entrega de premis va anar a càrrec de Cinta Espuny, representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre; Francina Guardiola, presidenta de la Federació Catalana de Triatló; Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla; i Jose Luís Pitarque, regidor de Governació de l'Ajuntament de l'Ampolla. El XIII Ironcat- Copa de les Nacions de l'Ampolla va estar organitzat per la Federació Catalana de Triatló i l'Ajuntament de l'Ampolla.

Robert Karas, primer classificat en la categoria masculina, en el moment de l'arribada a la meta. Foto: Cedida

Cristina Prat Dot, primera classificada en la categoria femenina, en el moment de l'arribada a la meta. Foto: Cedida