La Ràpita promociona l'alimentació ecològica amb la Setmana Bio, del 3 al 9 de juny

Diversos restaurants de la població oferiran menús elaborats amb productes ecològics de proximitat i mariners | S'hi oferiran xerrades per conscienciar de la importància d'una nutrició saludable

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:43h
Moment de la presentació de la Setmana Bio, a La Ràpita.
Moment de la presentació de la Setmana Bio, a La Ràpita. | Cedida
Del 3 al 9 de juny, La Ràpita acollirà per cinquena vegada la Setmana Bio, una iniciativa que promou el Departament d'Agricultura i en la qual hi prendran part esta vegada quatre restaurants del municipi. A través de les propostes gastronòmiques que oferiran els restauradors al llarg d'esta Setmana Bio 2017, durant la qual també s'oferiran diverses xerrades de conscienciació, es pretén donar a conèixer els sistema de producció i alimentació ecològica i promoure una alimentació saludable i energètica per sorprendre els comensals.

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de La Ràpita, Rosa Anglés, ha destacat este dilluns, en la presentació de la Setmana Bio, que "cada any els restauradors que participen veuen un augment de comensals interessats en esta oferta, i des de La Ràpita es creu important apostar-hi perquè es dirigixen a un perfil de comensal que cada vegada més està interessat en fer este viatge cap a una gastronomia saludable", segons ha informat el consistori rapitenc en un comunicat.

Els restaurants Albert Guzmán, Llansola 1921, L'Heretgia dels Sabors i Ventall Freddy són els que enguany oferixen els menús bio. Albert Guzmán ha destacat la importància de basar la dieta en productes de proximitat i saludables: "La consciència ha d'estar per damunt de tot, en el menjar i en les ganes de mostrar al món que l'alimentació ha de ser saludable, més sostenible, i que s'ha de fer cap al petit productor i no a les grans indústries", ha afirmat.

A banda dels menús, per als que cal fer reserva, els restaurants acolliran quatre àpats conscients, als qual precedirà una xerrada inaugural, el dia 3 de juny al restaurant Ventall Freddy, del metge i psicòleg Tomàs Álvaro, el qual parlarà d'Estratègies nutricionals en el tractament de l’ansietat i l’estrès.

Maria Iglesias farà de formadora emocional a les jornades, i acompanyarà el dinar conscient de dissabte, 3 de juny, al restaurant Ventall Freddy, amb Un viatge al plaer dels cinc sentits i els sopars conscients dels dies 8 i 9 de juny al restaurant Llansola, Un viatge al món de les emocions, i restaurant Albert Guzman, amb Un viatge a la sensualitat, respectivament. A més, el dissabte 10 serà el torn de la cuinera i escriptora Maria Pilar Ibert, que acompanyarà el sopar amb una mostra de cuina al restaurant L'Heretgia dels Sabors, amb Un viatge naturalment vegetarià.

La regidora de Turisme ha explicat també que una dotzena de periodistes especialitzats en gastronomia visitaran La Ràpita durant esta setmana i podran conèixer experiències de turisme sostenible relacionades amb la gastronomia, a l'entorn de les muscleres i la badia dels Alfacs.