L'Hospital de Jesús tindrà un nou accelerador lineal per detectar tumors

La renovació permetrà retirar màquines obsoletes que no s'havien pogut substituir degut a la crisi econòmica

El president Puigdemont encaixant la mà amb la vicepresidenta primera de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez
El president Puigdemont encaixant la mà amb la vicepresidenta primera de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez | Generalitat
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:03h
Un nou accelerador lineal avançat substituirà a l'actual de l'Hospital Santa Creu de Jesús. L'accelerador lineal es fa servir per tractar tumors en pacients en càncer. Estos tractaments estan dissenyats de manera que destruïxen les cèl·lules canceroses sense afectar els teixits circumdants normals.

La incorporació d'esta nova tecnologia permetrà proporcionar als pacients de Terres de l'Ebre tractaments més eficaços, menys agressius i de menys durada, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat. La incorporació d'estos nous equipaments oncològics a Terres de l'Ebre l'ha anunciat este divendres el director territorial de Salut, Ismael Piñas, després que el president Carles Puigdemont hage presidit l'acte de signatura del conveni entre la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega per la renovació d'equipaments oncològics a la xarxa de sanitat publica catalana. Piñas també ha assegurat que esta notícia "fa que avui sigue un dia molt important pel territori".

Tres mamògrafs d'última generació substituiran als actuals de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, l'Hospital Comarcal d'Amposta i de l'Institut de Diagnòstic per la imatge a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Els mamògrafs que s'incorporaran disposen de sistema digital directe i tomosíntesis, el qual permet obtenir talls de mama d'un mil·límetre de gruix. La innovadora tècnica mamografia augmenta les possibilitats de diagnòstic de patologies mamàries tant en número com en precocitat, és més còmoda i resolutiva i menys molesta per als pacients. Així mateix, aconseguix millor qualitat de la imatge en la mínima dosi possible de radiació.

La mamografia és la tècnica més eficaç per detectar el càncer de mama, de manera precoç, juntament amb l'autoexploració mamaria.

Per la seua banda, la Lliga contra el Càncer a les Terres de l'Ebre ha celebrat el conveni que la Generalitat ha signat amb la Fundació Amancio Ortega i que permetrà que el territori es dote de quatre nous aparells oncològics. El president de la Lliga contra el Càncer a les Terres de l'Ebre, Francesc Vallespí, ha explicat que el nou accelerador lineal permetrà evitar qualsevol desplaçament a Reus dels malalts de càncer de l'Ebre. L'antiguitat de l'aparell, en servei des del 2008, feia que alguns casos puntuals es tornessen a derivar a Reus, en els darrers mesos.