Lo Pati se suma al cicle OUT.SIDE de noves músiques amb sessions d'electrònica i música drone

'Generators', del músic nordamericà Keith Fullerton Whitman; i 'We are Drone', de CrossingLines i Frames Percussion actuaran a Amposta

Keith Fullerton Whitman, un dels principals referents a nivell mundial de la música realitzada amb sintetitzadors modulars, actuarà a Lo Pati.
Keith Fullerton Whitman, un dels principals referents a nivell mundial de la música realitzada amb sintetitzadors modulars, actuarà a Lo Pati. | Cedida
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:22h
Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre s’ha sumat enguany a la proposta OUT.SIDE - Cicle de concerts de noves músiques als Centres d’Art Contemporani, un cicle del qual també participa l’Arts Santa Mònica, de Barcelona; el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; i el Centre d’Art La Panera, de Lleida. Tots quatre s’han coordinat i han sumat esforços per promoure i escampar arreu del territori una música experimental que encara és molt difícil trobar dins l’ecosistema cultural del país, amb l’objectiu de donar visibilitat a estes noves propostes sonores.

Es tracta d’una programació molt heterogènia que reuneix d’una banda els principals grups de música contemporània de Catalunya: CrossingLines, Frames Percussion i Funktion String Quartet; i per una altra la principal comunitat d’improvisació de Barcelona, l’Ensemble Discordian Communitiy, dirigida per El Pricto; així com artistes de música electrònica experimental com José Pablo Polo, Ralp i Keith Fullerton Whitman.

A Lo Pati d’Amposta s’han programat dos concerts: Generators, del músic nordamericà Keith Fullerton Whitman; i We are Drone, de CrossingLines i Frames Percussion.

Keith Fullerton Whitman és un dels principals referents a nivell mundial de la música realitzada amb sintetitzadors modulars, amb una llarga trajectòria que l’ha portat a explorar un gran ventall d’estils vinculats a la música electrònica. A l’OUT.SIDE presentarà Generators, una experiència immersiva de sons electrònics, una música específica de les màquines que parla el llenguatge dels sintetitzadors modulars. A Lo Pati actuarà diumenge 21 de maig en un horari de vermut, a les 12 hores, i els dos dies anteriors haurà estat a L’Auditori de Barcelona i a La Panera de Lleida.

Destacats membres de CrossingLines i Frames Percussion presenten We are drone, una experiència acústica única a través d’una atípica mescla de percussió, teclats, samplers i sintetitzadors modulars. La música drone consisteix en mantenir diverses notes i acords al mateix temps, creant un magma sonor de delicades sonoritats. El concert s’inicia amb la peça Schraffur del compositor suís Fritz Hauser, construïda a partir de fregar un gong amb diferents vaquetes. L’actuació a Lo Pati serà el dissabte, 3 de juny a les 20 hores.