Canvi contundent de temps: arriba la pluja i cauen les temperatures

El matí serà assolellat però les precipitacions començaran el migdia i escombraran el país d'oest a est | Localment descarregaran amb forta intensitat

El massís del Port vist des dels arrossars del Delta de l'Ebre.
El massís del Port vist des dels arrossars del Delta de l'Ebre. | Sofia Cabanes
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:54h
Deixem enrera esta setmana calorosa que ens ha avançat l'estiu i encarem en dijous amb canvi contundent de temps a la vista, amb pluja, tempestes, calamarsa i, fins i tot, neu a alta muntanya. El dia, però, començarà amb un ambient assolellat que ens recordarà els darrers dies. Tanmateix, les precipitacions arribaran el migdia i escombraran el país d'oest a est.

Localment descarregaran amb intensitat i en alguns punts del país, especialment al terç nord, podran acumular a l'entorn de 30 litres –però poc o molt acabarà plovent a pràcticament totes les comarques-.

La temperatura baixarà lleugerament, tant la mínima com la màxima, tot i que la baixada podrà ser moderada a l'oest. A més, la mínima es donarà al final del dia, sobretot a punts de l'interior. La mínima es mourà entre els 9 i 14 ºC al prelitoral, i entre 12 i 17 ºC al litoral. La màxima arribarà a valors d'entre 22 i 27 ºC al territori.

El divendres el temps no acabarà de fer net –especialment al nord-est- i les temperatures baixaran respecte els darrers dies. Els termòmetres, però, es recuperaran entre diumenge i dilluns.