Una aplicació proposa rutes i actius per al turista que visita les Terres de l'Ebre

L'app EbreBiosfera ja està operativa en català i castellà i en les pròximes setmanes també en anglès i francès

Una mà mostrant al mòbil l'aplicació 'EbreBiosfera'.
Una mà mostrant al mòbil l'aplicació 'EbreBiosfera'. | Cedida
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:11h
Els turistes que visiten les Terres de l'Ebre tindran una nova aplicació que poden descarregar-se als seus mòbils o tauletes que permetrà que es puguen planificar les seues rutes amb previsió o bé al moment. L'app EbreBiosfera, dissenyada per l'empresa Empàtica, proposa rutes per tot el territori i assenyala els actius turístics més importants, oferint informació al visitant, així com la possibilitat de trucar o enviar un correu electrònic al lloc concret des de la mateixa aplicació.

Sota el paraigües de la Reserva de la Biosfera, i a través del pla de foment de dinamització turística, està finançat per la Direcció General de Turisme, amb 62.500 euros que s'han destinat a la creació de l'aplicació i també de la pàgina web, impulsada fa poc més d'un any però que s'ha millorat per donar major visibilitat a les empreses adherides a la Reserva de la Biosfera. Actualment ja n'hi ha 120, segons ha informat el Consell Comarcal del Baix Ebre en un comunicat.

La Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre ja es promociona a través d'una aplicació mòbil disponible per als sistemes Android i iPhone. De moment la nova app està en català i castellà però en poques setmanes ja estarà operativa també en anglès i francès. Es tracta d'una aplicació de destinació pensada per facilitar el viatge als turistes que arriben a l'Ebre. Permet moure's per totes les comarques amb agilitat i dóna dos opcions: planificar el viatge abans d'arribar o bé un cop el visitant ja és aquí. 

L'app permet veure la ubicació exacta de tots els actius i proposa més d'un centenar de rutes. De fet, tal com ha explicat un dels responsables de l'empresa Empàtica, Arcadi Mayor, l'app disposa de diferents apartats: rutes, pobles i ciutats, paisatges i natura, gastronomia, punts d'informació, i empreses acreditades, entre d'altres. Esta aplicació, a més, és dinàmica, i s'anirà actualitzant d'acord amb les pàgines web de la Reserva de la Biosfera i també del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. 

Una de les funcionalitats de l'app que ha destacat des del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), el seu president Francesc Gas, ha estat l'apartat Els Meus Llocs que permet a l'usuari registrar-se i guardar els actius turístics preferits per disposar d'un tipus de quadern de viatge. 

Un cop l'aplicació està en marxa el repte ara, com ha dit el gerent del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre, Albert Folch, és que la gent se la descarregue i en face ús. "Hem de fer-ne difusió perquè també els establiments la potencien entre els turistes", ha afegit.