L’ICF finança 748 pimes de les Terres de l’Ebre amb 85 MEUR en 5 anys

L’entitat financera pública catalana ha presentat al teixit empresarial els productes i instruments financers que oferix per finançar inversions, circulant i capital

Presentació de l’oferta de finançament de l’ICF per al teixit empresarial de les Terres de l’Ebre, avui a la Cambra de Comerç.
Presentació de l’oferta de finançament de l’ICF per al teixit empresarial de les Terres de l’Ebre, avui a la Cambra de Comerç. | Cedida
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:53h
L’Institut Català de Finances (ICF) ha finançat en els darrers 5 anys 748 pimes i autònoms de les Terres de l’Ebre per un import global de 85 milions d’euros. L’entitat financera pública catalana ha donat a conèixer estes dades a Tortosa, en el marc d’una jornada que ha organitzat a la seu de la Cambra de Comerç -conjuntament amb la delegació del Govern-, per presentar al teixit empresarial de la demarcació els productes i instruments financers que té a la seua disposició per finançar inversions, circulant i capital.
 
El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, ha explicat que l’ICF és “el banc públic especialista en aportar finançament addicional a les empreses i empresaris de Catalunya”, i que en els darrers anys “el Govern ha impulsat canvis legislatius i organitzatius  per tal que l’entitat pugui actuar com a banc públic d’inversions i finançament, a imatge i semblança d’un centenar d’institucions financeres públiques que operen arreu d’Europa”. “El nostre objectiu” ha dit, “és contribuir al creixement econòmic de les Terres de l’Ebre, i de tot el país”.
 
Posteriorment, la directora general d’Inversions Creditícies i Risc de l’ICF, Anna Àlvarez, ha presentat als assistents els productes i instruments financers que l’entitat té a disposició de les empreses i emprenedors, entre els que destaquen els préstecs -per a inversió i circulant-, els avals i la inversió en capital risc. Els principals valors dels productes de l’ICF són “el finançament a llarg termini, la diversificació del risc, que no incorporen la contractació de cap tipus de producte addicional i que s’adapten al llarg del cicle vital de l’empresa”, ha destacat.
 
L’ICF compta amb un delegat comercial a la demarcació de Terres de l’Ebre per apropar la seua oferta de finançament a les empreses ebrenques; les assessora en l’anàlisi de les seves necessitats financeres i  les acompanya durant tot el procés.