El Ministeri d'Hisenda cedix en ús l'edifici del Sindicat a l'Ajuntament de La Ràpita

La cessió de l'immoble és per trenta anys i sense cost per al consistori

Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:27h
L'alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, i el delegat d'Economia i Hisenda a Tarragona, Mario Ruiz Lezcano, signant el conveni per la cessió de l'edifici del Sindicat.
L'alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, i el delegat d'Economia i Hisenda a Tarragona, Mario Ruiz Lezcano, signant el conveni per la cessió de l'edifici del Sindicat. | Cedida
L'Ajuntament de La Ràpita ha aconseguit, després d'anys de reivindicacions, la cessió gratuïta per 30 anys d'ús de l'edifici del Sindicat, en mans del Ministeri d'Hisenda i Fundació Pública. Es tracta d'un immoble de 2.610 metres quadrats que tenia actualment usos agrícoles. El consistori rapitenc vol crear-hi un espai multidisciplinari per ubicar-hi serveis municipals d'atenció a la ciutadania. Abans caldrà dur a terme obres de millora i d'adequació de les dependències. L'edifici està ubicat en un punt estratègic, al centre del municipi, proper al Centre d'Atenció Primària, el col·legi Carles III i el Casal del Jubilat.

Segons ha informat el consistori rapitencs en un comunicat, la signatura del conveni s'ha oficialitzat este dimarts entre l'alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, i el delegat d'Economia i Hisenda a Tarragona, Mario Ruiz Lezcano, en representació del Ministeri. Feia més de 25 anys, almenys des de 1992, que l'Ajuntament rapitenc reclamava la cessió. 

L'edifici del Sindicat va ser construït l'any 1955 i està conformat per una planta baixa i un primer pis. Ocupa tota una illa urbana flanquejada per l'Avinguda Constitució i els carrers 12 d'Octubre, Comte de Floridablanca i Mestre Fargas.