El Parc Natural del Delta de l'Ebre edita un mapa d'on fer 'birdwatching'

La iniciativa ha estat finançada per Arrossaires del Delta

Nou mapa amb indicacions per observar ocells.
Nou mapa amb indicacions per observar ocells. | Cedida
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:39h
El Parc Natural del Delta de l’Ebre disposa d’un nou element divulgatiu sobre els valors de la fauna deltaica, i més concretament, sobre els seus ocells, ja que acaba d’editar 5.000 exemplars d’un nou mapa titulat “On fer Birdwatching al delta de l’Ebre”.  L’actuació ha estat finançada per la Cooperativa Arrossaires del Delta que, des de l’any 2010, aporta l’1% dels beneficis de la comercialització de la marca ‘Segadors del Delta’ a la conservació i divulgació del Parc.

Amb esta publicació els usuaris podran trobar els millors llocs per observar ocells en esta zona humida, a més de rebre indicacions d’on descobrir les principals famílies d’aus. A la part posterior del mapa, hi figura el llistat, o checklist, de totes les espècies d’ocells que s’hi han observat. El document incorpora un codi QR amb les principals recomanacions perquè esta activitat tinga el menor impacte possible. També informa sobre tots els equipaments i museus interpretatius presents al Delta.
 
Col·laboració d'Arrossaires del Delta
 
La Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, titular de la marca d’arròs “Segadors del Delta”, cedeix un 1% dels beneficis anuals de la seua comercialització a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc Natural del Delta de l’Ebre.
 
La primera aportació d’Arrossaires es va destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats construïdes amb fusta, i a la confecció de 15 caixes d’argila, amb una finalitat d’experimentació científica. Amb la segona aportació es va realitzar un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre. La tercera es va destinar a la instal·lació de 3 plafons de gran format a la  Punta del Fangar, amb informació sobre la zona, els ocells nidificants, els fars i l’aspecte desèrtic de la Punta del Fangar.