Deltebre commemora els 40 anys del municipi amb DeltaFira i Mescla

El municipi viurà el cap de setmana del 19 al 21 de maig una nova edició d'estes fires | El dia 20 es celebrarà amb un gran acte els 40 anys del municipi

Presentació de Mescla i Deltafira.
Presentació de Mescla i Deltafira. | Cedida
Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:44h
El municipi de Deltebre viurà el cap de setmana del 19 al 21 de maig una nova edició de la DeltaFira i de Mescla, la mostra de gastronomia de les Terres de l’Ebre. Tres dies d’intensa activitat en què municipi celebrarà també els 40 anys de la seua segregació amb tot tipus d'actes.

Per este motiu, Deltafira estarà dividida en cinc eixos diferents: el gastronòmic -amb la mostra Mescla-, el comercial, el cultural, el lúdic i l’institucional. Segons ha avançat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, enguany “es donarà un nou impuls a la Deltafira de manera que es consolidarà el model de fira que ja vam treballar i presentar l’any anterior”.

Este model aposta, segons ha explicat Soler per “posar en valor els atractius del nostre municipi i del territori de manera que puguem dinamitzar l’economia municipal”. I és justament en este marc que es presenta la mostra de gastronomia Mescla. Enguany, a banda de les degustacions, maridatges, xerrades, cates i cuina en directe, s’incorporen novetats com és el cas de la Nit de Mescla, un sopar elaborat pel cuiner Fran López, que estarà acompanyat amb música de fons.

Un dels plats estrella de Mescla serà el Show Cooking amb les estrelles Michelin ebrenques Jeroni Castell, Fran López i Vicent Guimerà que realitzaran conjuntament una demostració de cuina en directe, així com també la participació del rapitenc Arnau Bel, concursant del programa televisiu de Masterchef Junior.

“Amb Mescla volem confluir i donar a conèixer als visitants el bo i millor del territori amb la participació de restauradors, productors, elaboradors, empreses de turisme actiu i experiencial”, ha detallat la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez. A hores d’ara, entre DeltaFira i Mescla, ja hi ha més de 40 estants confirmats.

Enguany tots els actes s’ubicaran a la Plaça Vint de Maig i al recinte firal amb dues grans carpes. El regidor de Seguretat i Mobilitat, i Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “amb esta decisió volem centralitzar la fira i que la ciutadania puga trobar, en una mateixa zona, totes les activitats que es duran a terme durant els tres dies”.

Un documental inèdit per celebrar els 40 anys

Des de l’Ajuntament de Deltebre s’està organitzant un acte institucional per commemorar els 40 anys del municipi. L'acte tindrà lloc el proper 20 de maig, coincidint amb el dia de l’aniversari de la segregació, i comptarà amb la presència de la portaveu del Govern i consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté. Durant el transcurs de l’esdeveniment es donarà a conèixer un documental inèdit que relatarà la història de Deltebre a partir d’entrevistes amb els seus protagonistes.

Com els altres anys, el programa comptarà també amb la nit de gala dels quintos i quintes del 1999, i altres activitats de sector primari com l'exhibició de gossos de mostra i d’atura, entre d’altres. El programa complet es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre o al nou web de www.mescla.cat.