L'eliminació de barreres arquitectòniques, l'opció més votada al pressupost participatiu de Tortosa

Només hi ha participat un 5,7% del cens (1.613 persones).

Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:18h
Façana de l'Ajuntament de Tortosa.
Façana de l'Ajuntament de Tortosa. | S.B.
Les propostes més votades en el procés participatiu, per destinar 130.000 euros del pressupost a la ciutat de Tortosa, han estat dos dels projectes per eliminar barreres arquitectòniques, concretament en les voreres del barri del Temple i del centre de la ciutat.
En tercer lloc, s'ha escollit l'adquisició de desfibril·ladors per disposar de més espais cardioprotegits, seguit de l'ampliació de l'skatepark al parc dels Països Catalans al barri de Sant Llàtzer i la instal·lació de punts d'alimentació per a colònies de gats.

La participació ha estat del 5,7% del cens (1.613 persones), un percentatge superior al previst d'acord amb l'experiència d'altres municipis, egons s'argumenta des del Govern municipal. El consistori ha valorat molt positivament la participació i ha avançat que totes les inversions s'executaran durant este 2017.

Els darrers projectes que han entrat en el procés dels pressupostos participatius són la millora de l'enllumenat del carrer Sant Blai, la pavimentació del carrer Sol i la millora de l'accessibilitat de la vorera a l'encreuament de la rambla Pompeu Fabra i el carrer J.S.Elcano.

Als Reguers, la proposta escollida per destinar 10.000 euros ha estat habilitar un passeig per a vianants al costat del barranc i a Vinallop, amb 10.000 euros més, s'ha optat per il·luminar una zona de contenidors, instal·lar wifi al casal i a l'ajuntament i posar noves porteries de futbol a la pista poliesportiva.