Uns 200 ciclistes participen a la I Marxa de les Ermites, la cursa BTT d'Ascó

La prova va formar part de la Xallenger Terres de l'Ebre, tot i que enguany estava com a convidada i sense puntuar

Participants de la cursa de BTT I Marxa de les Ermites.
Participants de la cursa de BTT I Marxa de les Ermites. | Cedida
Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:20h
La cursa de BTT I Marxa de les Ermites, que va tenir lloc ahir diumenge i va estar organitzada pel Club Ciclista Ascó, va comptar amb 200 participants, entre els quals hi havia diversos corredors destacats tant a nivell català, espanyol i, fins i tot, internacional, segons ha informat el consistori d'Ascó en un comunicat.

La cursa va formar part de la Xallenger Terres de l'Ebre, tot i que enguany estava com a convidada i sense puntuar. Els responsables del club asconenc confien que l'any vinent ja sigue una prova puntuable donada l'alta participació de ciclistes i el bon desenvolupament de la cursa.

L'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, va agrair als responsables del Club Ciclista, la iniciativa de la Marxa "ja que contribuix a unir les sinèrgies entre les entitats i l'Ajuntament per tal de donar a conèixer el nostre territori". També va desitjar que "la Marxa de les Ermites sigue la primera de moltes i tingue continuïtat en el temps".

La cursa va comptar amb un recorregut llarg i un altre de curt. El llarg va ser de 38 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 1.400 i anava per camins i senderes d'Ascó i Móra d'Ebre. El curt va ser de 22,5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 750. En este cas la cursa es va fer només pel terme municipal d'Ascó.

David Pardo Garcia; Marc Barba Plana; i Andreu Reverter Canalda van ser els tres primers classificats masculins del recorregut curt, i Sara González Llambrich; Elena Reverté Juaní; i Anna Ibáñez Domènech, les tres primeres dones classificades del recorregut curt.

Pel que fa els tres primers classificats masculins del recorregut llarg van ser Pau Romero Barceló; Miquel Escolà Piñol; i Albert Planas Márquez, i les tres primeres classificades femenines del recorregut llarg van ser Arantxa Salvadó Vergés —ocupa la primera posició de la general de la Xallenger de les Terres de l'Ebre—; Raquel Moya Ruíz; i Maria Garí Azuara. Al final de la cursa es va servir un plat de carn i beguda a tots els participants.

En l'organització de la I Marxa de les Ermites hi van treballar una setantena de persones entre socis del club i voluntaris i voluntàries 'Ascó que van col·laborar en diverses tasques com en la recollida de dorsals, avituallament, vigilància de les interseccions de camins, coure i repartir la carn, entre altres feines.