La Plataforma del Sénia reclama que s'estudie si es pot desmantellar el projecte Castor amb seguretat

Demanen que Escal UGS assumeixi les responsabilitats pels terratrèmols

La plataforma Castor, vista des de la costa del Montsià.
La plataforma Castor, vista des de la costa del Montsià. | ACN
ACN
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:41h
Després que el govern espanyol haja decidit tancar definitivament el projecte Castor després de rebre l'informe del MIT, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia reclama que s'estudie el desmantellament de les instal·lacions.

A través d'un comunicat emès este diumenge, el moviment qüestiona per què s'han de gastar 15,7 milions d'euros cada any en el manteniment d'unes instal·lacions "que no s'aprofiten per a res". En este sentit, apunten que "si s'han de fer estudis i proves perquè el desmantellament no desestabilitze la zona de falles, que es facen com més aviat millor" i que "els ciutadans puguen oblidar-se de malson Castor". D'altra banda, la Plataforma demana que Escal UGS assumisca la responsabilitat pels terratrèmols que va causar la injecció de gas en realitzar-se les proves definitives del magatzem submarí.

La Plataforma, que ha convocat per dimecres una roda de premsa on es valorarà la no reobertura del magatzem, assenyala que el moviment també seguirà treballant per no pagar el deute d'Escal UGS que ara paguen els ciutadans a través del rebut del gas i perquè s'aconseguisca el reconeixement d'afectació de la ciutadania. Paral·lelament, l'Observatori del Deute en la Globalització està preparant un judici popular al projecte Castor que se celebrarà el 17 de juny a Barcelona.