La Guàrdia Civil intercepta una furgoneta carregada amb més de 2.000 esqueixos de marihuana a l'Aldea

El conductor era un home de 54 anys ha declarat com investigat per un suposat delicte contra la salut pública

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:03h
Un agent de la Guàrdia Civil revisa el material intervingut.
Un agent de la Guàrdia Civil revisa el material intervingut. | C
Agents de la Guàrdia Civil de la Patrulla Fiscal i de Fronteres (PAFIF) de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), van interceptar divendres passat a l'àrea de servei Baix Ebre de l'AP-7, al terme municipal de l'Aldea, una furgoneta que transportava en el seu interior 2160 esqueixos de planta cannabis sativa.

Segons ha informat este dimecres el cos policial en una nota de premsa, la tarda del dia 28 d'abril a l'àrea de servei Baix Ebre de l'autopista (AP-7) i amb motiu dels dispositius de control relacionats amb el contraban i els impostos especials es va interceptar un vehicle que havia aixecat les sospites dels agents per l'evident excés de pes amb què viatjava, pel que es va procedir a la identificació del vehicle i el seu conductor.

Després d'inspeccionar el vehicle, els agents van comprovar l'existència de diverses caixes de cartró apilades, que contenien nombrosos testos amb esqueixos de marihuana, en estat de vegetal d'entre 10 i 12 cm. d'alçada, que presentaven filaments en les seues flors. Per això, la Guàrdia Civil va deduir que es tractava de plantes de sexe femella, que en la seua fase de floració proporcionen substància tòxica (THC) en el seu consum.

Segons el relat de la Guàrdia Civil, el conductor investigat va manifestar que desconeixia el contingut de la càrrega i va explicar que va recollir les caixes en una població de Barcelona i es dirigia fins a la província d'Alacant.

La Guàrdia Civil considera que el transport dels brots de cànnabis femella podria tractar-se d'un acte de cultiu, que es troba fora dels marges regulats i permesos per la llei. El conductor a més, no tenia documentació administrativa subministrada per l'organisme competent per al cultiu i transport de la substància. En base a tots estos elements, els agents van considerar que la destinació de les plantes hagués estat presumiblement "facilitar, promoure i afavorir el consum de tercers", pel que es va procedir a la intervenció de les caixes.

Les diligències i el material intervingut van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tortosa.  El conductor era un home de 54 anys i nacionalitat polonesa ha declarat com investigat per un suposat delicte contra la salut pública.
 

Les caixes contenien més de 2.000 esqueixos de marihuana. Foto: Cedida