En marxa la segona edició de la Mostra Art i Flors als Balcons d'Alcanar

La inauguració tindrà lloc el 13 de maig, a les 19 hores, a la plaça del Camí Ample | Esta exposició d'art urbà mostrarà més de 50 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:18h
Imatge de la passada edició de la Mostra Art i Flors als Balcons d'Alcanar.
Imatge de la passada edició de la Mostra Art i Flors als Balcons d'Alcanar. | Ajuntament d'Alcanar
Alcanar tornarà a exposar el seu art als balcons. La segona edició de la Mostra Art i Flors als Balcons s'avança al mes de maig, coincidint amb l'inici de les Festes Majors de Sant Isidre, i es tornarà a exposar al mes de juliol a Les Cases d'Alcanar, segons explica el consistori canareu.

Les façanes del nucli antic d'Alcanar es convertiran novament en una galeria d'art contemporani amb motiu de la II Mostra Art i Flors als Balcons, que se celebrarà a partir del dia 13 de maig, coincidint amb l'inici de les Festes Majors de Sant Isidre.

Esta exposició d'art urbà, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament canareu, mostrarà més de 50 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques —brodats, acrílics i fotografia impresa, entre d'altres— sense temàtica predeterminada. Igual que en l'edició anterior, els participants són artistes locals o vinculats al municipi.

L'exposició, que compta amb la col·laboració dels veïns i veïnes que han acceptat penjar les obres als seus balcons i guarnir-los amb floreres per a l'ocasió, es distribuirà per la plaça Major, el carrer Felip Pedrell, la plaça de Sant Miquel i plaça del Camí Ample.

La comissaria i impulsora d'Art i Flors als Balcons, la pintora Núria Prades, ha mostrat la seua satisfacció per l'èxit d'esta proposta, "en esta segona edició s'ha incrementat notablement el nombre d'obres i d'artistes participants. D'altra banda, i una vegada més, la resposta dels veïns ha estat molt positiva". Prades ha explicat que la finalitat d'esta exposició és fer una relectura d'una tradició antiga que encara es manté a Alcanar i a les Cases, consistent en penjar les vànoves als balcons de les cases dels carrers per on passen les processons.

Per la seua banda, Alfons Montserrat, alcalde i regidor de Cultura d'Alcanar ha recalcat que "amb esta manifestació cultural es donarà el tret de sortida a les festes de maig i a l'inici de l'estiu". Així mateix, ha animat tothom a "gaudir de la segona Mostra d'Art i Flors als Balcons i a observar les obres des de diferents perspectives perquè no deixaran indiferent a ningú". 

La inauguració de la II Mostra d'Art i Flors als Balcons tindrà lloc el dissabte, 13 de maig, a les 19 hores, a la plaça del Camí Ample i inclourà un espectacle al carrer i un petit homenatge a l'artista Alberto Carrera, mort recentment en un accident de tràfic, així com una visita guiada a les obres. La seua clausura està prevista per al dia 31 del mateix mes.