Batea acordarà en Ple l'oposició de la implantació d'energia eòlica a la comarca

El consistori ha exigit que qualsevol tramitació d'instal·lacions eòliques s'ha de fer tenint en compte i mitjançant els Plans urbanístics municipals

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:44h
Foto d'arxiu de molins eòlics.
Foto d'arxiu de molins eòlics. | Eolicat
L'Ajuntament de Batea, després que el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Terra Alta anunciés ahir dimecres l'aprovació d'un document que faran arribar a tots els ajuntaments i a totes les entitats econòmiques i socials del territori perquè se sumen al debat i es pronuncien sobre la construcció de més centrals eòliques a la Terra Alt, ha mostrat la seua oposició al projecte d'implantació de nous parcs eòlics a la comarca. El consistori ha informat en un comunicat que han rebut la notificació de la CUTE del Departament de Territori i Sostenibilitat en la qual es notifica l'informe favorable referent al Pla Especial Urbanístic per la implantació dels parcs eòlics Punta Redona i Tres Termes per l'empresa Eòlica Tramuntana 72, SL.

Segons expliquen, en este acord de la CUTE es dóna trasllat de l'acord a la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial del Departament d'Empresa i Ocupació, per tal de prosseguir amb la tramitació. Per això, el govern municipal de Batea, després d'estudiar el tema, ha decidit convocar de forma urgent un Ple per tal de decidir l'oposició a este acord i a la tramitació d'esta implantació eòlica.

L'Ajuntament ha denunciat que qualsevol tramitació d'instal·lacions eòliques no s'ha de fer mitjançant la figura de Pla Especial Urbanístic, sinó que s'ha de fer tenint en compte i mitjançant els Plans urbanístics municipals. També ha afegit que el present i futur de Batea i del conjunt de la comarca està basat amb la vinya i el vi, i que qualsevol desenvolupament industrial al municipi o a la comarca no ha de posar en perill este sistema de vida.

Per últim, han criticat que la decisió de la implantació eòlica no es pot fer a esquenes dels municipis i no ho pot decidir la Generalitat i l'empresa eòlica, sinó que ha de ser decisió dels municipis i del territori.