L'ACA treu a informació pública el projecte modificat de la nova depuradora de Prat de Comte

La inversió prevista supera el mig milió d'euros

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:03h
Zona on s'ubicarà la depuradora de Prat de Comte.
Zona on s'ubicarà la depuradora de Prat de Comte. | Agència Catalana de l'Aigua
L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat a informació pública el projecte modificat de la depuradora i col·lectors en alta de Prat de Comte. Este es podrà consultar fins al 19 de maig mitjançant dos vies: de manera presencial a les diverses oficines de l'Agència (les de Barcelona i Tortosa) i a l'Ajuntament de Prat de Comte; i també digitalment, segons ha informat l'ens en un comunicat.
 
Este nou projecte, que planteja la construcció d'una depuradora al sud-est del nucli urbà, al costat de la carretera T-333, preveu una capacitat menor de tractament de la planta, atès que la xarxa separativa municipal permet reduir l'aportació d'aigua pluvial o del safareig cap a la instal·lació de tractament.

Així, la depuradora només rebrà les aigües residuals, passant a tenir una capacitat de tractament màxima de 60 m3/dia. Este càlcul s'ha fet tenint en compte la població del municipi —tant la permanent com l'estival— i el consum d'aigua mitjà.
 
El projecte que es troba a informació pública, pressupostat en 582.360 euros, també proposa una instal·lació semi coberta, integrant-la així en el seu entorn. Pel que fa al retorn de l'aigua depurada, este es farà al barranc de la Xalomera.