L’Ametlla de Mar centra la seua gastronomia en la tonyina roja durant les pròximes setmanes

Setze restaurants i dinou bars participen a les VI Jornades Gastronòmiques, del 28 d’abril al 14 de maig

La tonyina roja serà l'estrella culinària a L'Ametlla des d'este cap de setmana.
La tonyina roja serà l'estrella culinària a L'Ametlla des d'este cap de setmana. | Cedida
Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:11h
L'Ametlla de Mar acull a partir d’este divendres 28 d’abril i fins al 14 de maig les VI Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, amb la participació de 16 restaurants i 19 bars, que faran de la tonyina el principal element d'inspiració per a les seues creacions gastronòmiques. Gairebé tres setmanes durant les quals es podrà degustar la tonyina en un ampli ventall de modalitats culinàries.

Els restaurants proposen menús d'entre 30 i 45 euros per degustar des de tàrtar de tonyina marinada, passant pel carpaccio, fins a un canaló d'albergínia, samfaina i tonyina; i molt més. Tots els menús estan maridats amb vins de la DO Terra Alta.
Durant estos dies, aquells que preferisquen fer un petit tast de tonyina tindran la possibilitat de tastar les 19 tapes creades pels diferents bars de La Cala. La nova edició de la Ruta de la Tapa Roja oferirà la tapa amb una cervesa Heineken, el patrocinador de la Tapamar, per3 euros. L'hamburguesa de tonyina, la tonyina roja amb escalivada de calçots o la torradeta d'allioli i tonyina escabetxada, són algunes de les propostes gastronòmiques que s’oferiran. Les persones que participen en la ruta de tapes podran d'escollir quina tapa els hi ha agradat més, i omplint la butlleta amb 5 segells, entraran en el sorteigs de menús i Tuna Tours.

Durant el cap de setmana, la Diada al Passeig Marítim
El tre de sortida d'estes Jornades serà la Diada de la Tonyina Roja, que se celebrarà al llarg del cap de setmana. Enguany, tindrà lloc al Passeig Marítim de l'Ametlla de Mar. Dissabte i diumenge es podrà gaudir d'una gran zona de degustació, de les més reconegudes especialitats de la cuina japonesa de tonyina roja, per un cost de 3 euros cada tapa.

A més, diumenge els cuiners elaboraran un dels plats típics locals com el romesco de tonyina, que es podrà degustar al preu de 2 euros per tapa. La Diada obrirà portes dissabte al matí a partir de les 11 h, i clourà el diumenge a les 15 h. Completaran la proposta gastronòmica, estands amb productes locals com la mel o l'oli.

Diverses actuacions musicals s'encarregaran de fer ballar als assistents. Dissabte al matí, la Batucada Katakatà i la Banda de Cornetes i Tambors, i la Xaranga Suquet Calero a la tarda, amenitzaran la diada. I diumenge al matí hi haurà un concert de Montse Castellà. Un altre dels al·licients és la possibilitat de pujar al Tuna Tour, amb descomptes i preus més econòmics.

Diumenge també es farà la prova del Tuna Race, una travessia de natació en aigües obertes de 5 km des de les piscines que disposa el Grup Balfegó a la costa calera, i una altra de 2,5 km des de la platja de Pixavaques. Prop de 400 nedadors participaran en les proves que finalitzaran a la platja de l'Alguer.

Concurs de fotografia
L'Àrea Municipal de Turisme ha organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d'Instagram, perquè els visitants capturen els millors moments d'estos dies. Per això, cal que les fotografies s'etiqueten amb #tonyinaroja17 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà un menú doble per a les pròximes jornades gastronòmiques de la població.

Podeu trobar aquí més informació.