Amposta renova l'enllumenat del pavelló esportiu per generar un estalvi de consum mínim del 70%

S'ha substituït la lluminària que hi havia a l'equipament per un sistema LED

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:32h
El nou enllumenat del pavelló esportiu d'Amposta.
El nou enllumenat del pavelló esportiu d'Amposta. | Ajuntament d'Amposta
L'Ajuntament d'Amposta ha substituït l'enllumenat del pavelló esportiu per un sistema LED que generarà un estalvi mínim del 70% en el consum d'este equipament esportiu municipal. En concret, i en el marc de la política impulsada per l'equip de govern d'Esquerra d'Amposta de tenir equipaments municipals més eficients, s'han substituït els 42 punts de llums, uns focus que sempre funcionaven al 100% i consumien 450 watts cadascuna, segons ha informat el consistori en un comunicat. 

El nou sistema compta amb els mateixos punts de llum però ha incorporat sensors de lluminositat per determinar quina quantitat de llum és necessària en cada moment. Així, el 100% de la potència "només serà necessari en ocasions especials com retransmissions de partits en directe per la televisió", assenyala el regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Eficiència i Sostenibilitat Energètica de l'Ajuntament d'Amposta, Pau Cid. "Quan això passe, el consum serà de només 130 watts", afegix, tot assenyalant que este consum del 100% serà "molt excepcional". Serà llavors quan es produisca un estalvi del 71%.

Amb tot, este consum "sempre serà més baix i variarà en funció de les necessitats i també de la llum que entre de l'exterior, ja que depenent de l'hora del dia i de la llum solar que entre de l'exterior es necessitarà una potència o una altra per aconseguir el mateix nivell de llum", comenta. "A més a més, com són punts de llum LED no necessiten refredar-se per tornar-se a engegar i això fa que, a diferència del que passava fins ara, es puguen apagar les llums durant les hores que no s'utilitza una part de la pista", clou Cid.

Per la seua banda, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha volgut destacar la importància d'esta actuació en el marc de la política del govern municipal per fer un municipi més sostenible i eficient energèticament. "Són petites actuacions respecte al pressupost, però que suposen un gran pas a l'hora d'avançar cap al nostre objectiu", afegix Tomàs.