Expoebre obre portes el proper divendres amb més superfície, expositors i nous sectors econòmics

La fira acull l'Espai Nuvis, dedicat al sector dels casaments

Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:29h
Imatge d'arxiu d'una edició passada de la fira Expoebre.
Imatge d'arxiu d'una edició passada de la fira Expoebre. | S.B.
La 73a Fira de les Terres de l'Ebre Expoebre tindrà lloc el proper cap de setmana, de divendres, 28 d'abril, al dilluns, 1 de maig, al pavelló firal de Tortosa, en una edició que creix en superfície expositiva, en nombre d'expositors i en nous sectors empresarials. Expoebre té el major recinte firal de les Terres de l'Ebre —70.000 metres quadrats— i destina 10.000 metres quadrats a superfície expositiva, segons ha informat el consistori tortosí en un comunicat.

El president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, que ha comparegut este dimarts acompanyat del director de la Fira, Ramon Ferrando, ha avançat que el sector de l'automoció destina enguany més de 4.000 metres quadrats a exposició, un dels espais més grans de la història d'Expoebre. El volum d'expositors també creix, i es passa dels 164 de l'any passat als 180 d'esta edició. El calendari, amb l'1 de maig entre setmana, pot contribuir també a millorar els registres de visitants d'edicions anteriors, junt al manteniment de l'entrada gratuïta. 

En relació a les novetats, Lehmann ha explicat que l'Expoebre d'enguany ha buscat consolidar l'estratègia encetada en anteriors edicions, amb l'aposta pel saló Ebreambient o els sectors del turisme i l'artesania. També el concepte "fira de la primavera", iniciat l'any passat amb la voluntat de combinar el concepte comercial amb l'oci, vinculant a entitats i associacions del territori, es manté en esta edició. I més enllà de consolidar iniciatives que s'han demostrat vàlides en anys anteriors, se n'introduïxen de noves, com l'Espai Nuvis, on diferents empreses especialitzades en el sector dels casaments ocuparan una superfície singular i diferenciada dins del pavelló firal amb l'objectiu de captar l'atenció de les parelles interessades. L'Ajuntament de Tortosa també habilitarà un estand a l'interior del pavelló on la ciutadania podrà votar en el marc dels primers pressupostos participatius del municipi.

El regidor de Comerç ha volgut agrair als expositors que assistixen per primera vegada a Expoebre així com als que mantenen la seua fidelitat en la fira com a aparador dels seus productes i serveis.

L'acte d'inauguració de la fira serà el divendres, 28 d'abril, a les 19.30 hores, i estarà presidit pel president de la Cambra de Comerç, José María Chavarría. Dissabte serà el dia de l'expositor, amb la recepció, a les 13.30 hores, als expositors de la fira. Diumenge és la Diada de la Creu Roja, dia en què hi haurà una exhibició castellera a càrrec dels Castellers de Tortosa, Xiquets d'Aldover i Minyons de l'Arboç. L'endemà dilluns, 1 de maig, el matí començarà amb la XVIII Cursa Popular i Caminada Ciutat de Tortosa i la celebració de la Diada de les Terres de l'Ebre, que enguany presidirà el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz. A la tarda hi haurà el lliurament del 35è Concurs de Novetats de productes i d'estands d'Expoebre.