Els robatoris amb força a domicilis es reduïxen en un 37% en el darrer any a Tortosa

El conseller d'Interior, Jordi Jané, destaca que a la capital del Baix Ebre la resolució dels fets delictius supera el 51%

Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:51h
Reunió de la Junta de Seguretat Local de Tortosa presidida pel conseller d'Interior, Jordi Jané.
Reunió de la Junta de Seguretat Local de Tortosa presidida pel conseller d'Interior, Jordi Jané. | Adrià Costa
Els fets delinqüencials a Tortosa s'han reduït en un 2% en el darrer any, segons ha constatat este passat dilluns la Junta de Seguretat Local, presidida pel conseller d'Interior, Jordi Jané. Entre les davallades de delictes més significatives està la dels robatoris amb força a domicilis que es reduïxen en gairebé un 37%, passant de 95 a 60.

El conseller també ha destacat la bona resolució dels delictes, en un 51% dels casos, una de les xifres més altes de Catalunya. A més, esta resolució en els casos de robatoris amb violència arriba fins al 70%. Jané ha explicat que estes dades posen de manifest que "es va pel bon camí", ja que Tortosa es troba 23 punts per sota de la mitjana de Catalunya amb 42,9 fets per cada 1.000 habitants.

Tant l'alcalde Ferran Bel com el titular d'Interior, Jordi Jané, han destacat la bona col·laboració que hi ha entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tortosa i, en concret, han fet un balanç molt positiu del patrullatge mixte que es fa en casos com l'operatiu TOR que es desenvolupa al nucli antic. "Ens aporta seguretat i prevenció a la ciutat", ha manifestat el conseller.

En el mateix sentit, Bel ha assegurat que el nivell de coordinació és "envejable" i que l'objectiu és continuar en la mateixa línia i anar augmentant encara més la resolució dels delictes. 

A la reunió de la Junta de Seguretat Local també hi ha assistit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el director del CAT 112, Federic Adan; el director dels Serveis Territorials d'Interior a les Terres de l'Ebre, Joan Juan; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; el comissari en cap de la Regió Policial Terres de l'Ebre, Rafel Comes, i l'inspector cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernández.