Les monges de Santa Clara de Tortosa demanen ajut per arranjar el sostre de l'església, tancada per despreniments

S'estima en més de 100.000 euros la inversió necessària per a la restauració

Part de la façana del convent de clausura de Santa Clara de Tortosa.
Part de la façana del convent de clausura de Santa Clara de Tortosa. | Cedida
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:24h
Les sis monges que viuen al convent de clausura de Santa Clara de Tortosa han fet una crida a la ciutadania per recopilar diners amb els quals finançar l'arrenjament del sostre de l'església que hi ha al recinte. Els despreniments que va patir fa gairebé dos mesos en plena nit, quan no hi havia ningú a l'interior del temple, van obligar a tancar-lo pel risc d'enfondrament.

Per resoldre les deficiències estructurals que patix la teulada, han demanat un peritatge a dos arquitectes, que estima en més de 100.000 euros la inversió necessària per a la restauració, una quantitat de la qual no disposen. Per això s'han dirigit a les administracions i també al Bisbat per demanar col·laboració econòmica i també han distribuït cartells i fulls informatius per la ciutat, apel·lant a la col·laboració ciutadana.

De moment, les monges mantenen tancat l'accés al temple de manera que el públic no pot assistir a la missa diària que s'hi oferia, i elles l'han d'escoltar en un espai habilitat en un altre indret del convent, que en ser de clausura no permet el pas als feligresos. Per això confien en reunir diners suficients per poder emprendre les obres de restauració, que tindrien una durada d'entre tres i quatre mesos, i poder tornar a obrir l'església.