Els primers pressupostos participatius de Tortosa arriben a la recta final amb 140 propostes a elegir

Els veïns poden escollir tres projectes en cada butlleta i les urnes estaran disponibles des de la fira ExpoEbre fins al 6 de maig

Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:20h
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el tinent d'alcalde, Marià Martínez, en la presentació de les propostes validades dels pressupostos participatius.
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el tinent d'alcalde, Marià Martínez, en la presentació de les propostes validades dels pressupostos participatius. | Anna Ferràs
Els primers pressupostos participatius de l'Ajuntament de Tortosa estan llestos per a la darrera fase del procés, les votacions. Després d'un exhaustiu procés de validació i quantificació, de les 822 propostes que han fet els veïns i veïnes, "una participació que ha superat totes les expectatives", 140 han estat qualificades com a "vàlides" i es duran a votació. 305 propostes s'han refusat per diversos motius que es detallaran al web del consistori i 348 s'han descartat per estar repetides. 29 projectes també s'han apartat de la votació perquè ja estan previstos o en execució, ha informat el consistori tortosí en un comunicat.

Per facilitar la tasca dels votants, els projectes s'han agrupat per temàtica en un butlleta on se'n poden escollir 3 i en la qual s'especifica el pressupost de cada projecte. Les votacions començaran durant la fira ExpoEbre —entre el 28 d'abril i l'1 de maig— en una urna que estarà situada en un estand de la mostra, i tindran continuïtat, amb diferents punts habilitats a la ciutat, entre el 2 i el 6 de maig.

Entre el 28 d'abril a l'1 de maig es podrà començar a votar els pressupostos participatius a la fira Expoebre, en un estand habilitat per a l'ocasió, i del dilluns 2 al dissabte 6 de maig es podrà fer a l'Ajuntament de Tortosa, a les EMD de Bítem, Campredó i Jesús, i a les oficines municipals d'Els Reguers i Vinallop. 

La fase de votació arriba després del procés de presentació de propostes i dels debats en què la ciutadania va tenir l'opció de defensar les seues propostes i opinar sobre la resta. Estes valoracions, junt a les consideracions tècniques de la comissió de seguiment, han conduït a l'elaboració de la butlleta que la setmana vinent es distribuirà a tot el municipi i que estarà disponible a la mostra multisectorial i en tots els punts de votació.

Podran votar totes aquelles persones que a data 31 de desembre de 2016 tinguen 16 anys o més i consten empadronades a Tortosa. En el moment de la votació hauran d'acreditar-se amb el DNI, NIE, passaport o carnet de conduir. Poden escollir-se un màxim de 3 propostes en una única butlleta, que hauran d'assenyalar-se clarament. Enguany s'han destinat 150.000 euros per esta partida pressupostària, dels quals 130.000 corresponen a propostes de Tortosa ciutat, 10.000 a Els Reguers i 10.000 a Vinallop.