La nova Biblioteca Delta de l'Ebre de Deltebre obre les portes este dimecres

S'ubica a l'antic Centre Cívic del municipi, que ha estat remodelat per acollir l'equipament

Redacció
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:26h
Una de les plantes de la nova Biblioteca Delta de l'Ebre de Deltebre.
Una de les plantes de la nova Biblioteca Delta de l'Ebre de Deltebre. | Cedida
La nova Biblioteca Delta de l'Ebre, a Deltebre, que substituïx l'actual equipament del municipi, ha quedat inaugurada este dimecres. La nova biblioteca disposa d'una superfície útil de 1.374 metres quadrats, i s'ubica a l'antic Centre Cívic, que ha estat remodelat a tal efecte.
 
L'equipament es distribuïx en una planta inferior, amb una zona infantil, una àrea de música i imatge i una àrea de diaris i revistes; una planta baixa, on hi ha la zona d'acollida i promoció, una sala polivalent i una àrea de fons general; un altell, on hi ha el fons general, l'espai multimèdia i el fons juvenil, i una planta superior en què s'ubica la zona de treball intern, el despatx de direcció, i les sales per a formació i reunions.
 
Segons ha informat el Departament de Cultura en un comunicat, el cost de l'equipament ha estat de 974.718 euros, dels quals el Departament de Cultura n'ha aportat 509.952 euros per al projecte executiu, la construcció, el mobiliari i la senyalització. L'Ajuntament de Deltebre ha aportat 290.300 euros i la Diputació de Tarragona, 174.465 euros.
 
La biblioteca és de titularitat municipal, està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i rep el suport de la Central de Biblioteques de Terres de l'Ebre. La directora de la biblioteca és Neus Bertomeu Sabaté.
 
La fins ara biblioteca de Deltebre va ser creada amb el suport de la Generalitat l'any 1986 i estava ubicada a la primera planta de l'edifici del Parc Natural del Delta de l'Ebre, ocupant un espai de 209 metres quadrats.