Denuncien un hotel de Vinaròs per negar l'allotjament a un grup de persones amb Síndrome de Down

L'establiment argumenta que no hi havia cap reserva feta i que estaven complets

Façana de l'Hotel Roca de Vinaròs.
Façana de l'Hotel Roca de Vinaròs. | Facebook
Redacció
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:40h
La Fundació Catalana Síndrome de Down ha alertat este dimecres que un hotel de Vinaròs va negar l'allotjament a un grup de persones amb síndrome de Down que participava en el Servei de Temps Lliure Connecta de l'entitat.

Els fets van tenir lloc el 13 d'abril, quan l'hotel "va cancel·lar unilateralment" la reserva del grup realitzada el 28 de febrer i gestionada per Viatges Travelfast a l'Hotel Roca Vinaròs, ha informat l'entitat i l'agència en un comunicat conjunt. Segons l'entitat, la direcció de l'hotel va explicar en un correu electrònic que havia cancel·lat la reserva la nit anterior "per ser els clients minusvàlids", la qual cosa la fundació considera il·legal i discriminatori.

Fonts de l'hotel han explicat a Europa Press que "no constava cap reserva i que l'agència els va recol·locar", a més d'argumentar que estaven complets i negar qualsevol tipus de discriminació, ja que anteriorment ja havien allotjat persones amb discapacitat.

Segons la fundació, el grup va intentar efectuar el check-in a l'hotel, però se'ls va dir que no hi havia cap reserva al seu nom i que no quedava allotjament, a més de negar-se a comprovar el document de check-in i ignorar el nombre de reserva, arribant fins i tot a denegar l'accés a una fulla de reclamacions.

La fundació ha posat en mans de la justícia estos fets que considera que suposen una "vulneració dels drets humans i una clara discriminació cap a les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals".

Fa uns dies, es va produir un cas semblant en un bar musical de Lleida.