Un incendi, amb diversos focus, crema 1 ha de l'Illa dels Bous, a Vinallop

Els voluntaris taurins que porten menjar regularment per als animals que habiten en este espai parlen obertament d'incendi "intencionat"

Voluntaris treballant en l'extinció de l'incendi.
Voluntaris treballant en l'extinció de l'incendi. | Facebook Ajudem Els Bous De Lilla
Redacció
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:07h


Els Bombers de la Generalitat van participar este dimarts a la tarda en l'extinció d'un incendi forestal amb diversos focus que ha afectat l'Illa dels Bous de Vinallop. L'avís del foc va ser rebut a les 17:34 hores i es va donar per estabilitzat "a nivell de sotabosc" a les 19:17. 

Els Bombers van activar 3 vehicles i una barca amb efectius que va entrar a l'illa des del riu. Amb ells, hi van treballar un grup de voluntaris del sector taurí (Ajudem els bous de l'illa) que cada setmana porten menjar als bous que habiten en este espai natural. El foc va cremar aproximadament una 1 hectàrea. Segons han detallat els Bombers, es van encendre soques en fogueres separades i es va haver d'anar treballant per apagar cada pila que cremava en zones discontinues. Per bé que la superfície afectada és petita, han quedat afectats alguns arbres en les seues branques. Esta és una època de màxim risc, ja que els xops escampen un borrissol altament inflamable. 

En caure la nit els Bombers van haver de marxar. Durant la nit, però, voluntaris del mateix grup s'han quedat a l'illa per controlar les flames mitjançant extintors i cubells d'aigua. Segons el relat d'estos voluntaris, van haver de fer front a fins a 6 focus diferents i algun arbre ha arribat a caure com a conseqüència de les flames. Per la quantitat de focus, este grup de voluntaris parla obertament d'incendi intencionat: "això és intencionat, no teniu dret a incendiar l'illa amb tots els bous a dins!", expressen a través de la seua pàgina de Facebook.  "La informació que ens arriba és que eren tres amb un Peugeot blanc i han entrat amb una barca groga", afirmen els voluntaris de Ajudem els Bous de l'Illa. No obstant això, encara no hi ha informació oficial sobre les causes de l'incendi. Aguaita.cat ha contactat amb els Agents Rurals, cos encarregat d'investigar l'origen d'este tipus d'incendis, i en el moment de la publicació d'esta notícia estaven estudiant les causes del foc. 

Per la seua banda, el grup de voluntaris animalistes que també duu menjar a l'illa a través del seu perfil de Facebook, -Bous de l'illa de Vinallop.Protegim-los- ha fet una crida a la responsabilitat: "podem demostrar que hi ha gent que fa foc, tala arbres i fuma cigarretes en una zona on hi ha llocs fàcilment combustibles", asseguren. De fet, els Agents Rurals han denunciat recentment 2 pescadors per acampar a la zona sense autorització i també un altre per fer foc sense autorització.
 


Durant este matí una dotació dels Bombers ha revisarà la zona per evitar que el foc, que ja es dóna per extingit, revife.