Tres vaixells històrics arriben a la Ràpita este divendres

El pailebot Santa Eulàlia, la goleta Far de Barcelona i el quetx Ciutat de Badalona es podran visitar de franc divendres i dissabte | A més, hi haurà visites guiades a Amposta, Alcanar i Poblenou i nous horaris d’obertura dels equipaments de la xarxa Ebre, Natura i Cultura

El pailebot Santa Eulàlia, la goleta Far de Barcelona i el quetx Ciutat de Badalona navegant.
El pailebot Santa Eulàlia, la goleta Far de Barcelona i el quetx Ciutat de Badalona navegant. | Cedida
Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:17h
El pailebot Santa Eulàlia, la goleta Far de Barcelona i el quetx Ciutat de Badalona atracaran el proper divendres 14 d’abril i fins el diumenge 16 al port de Sant Carles de la Ràpita, en motiu de la segona edició de la regata Catalunya al Través. La vela com a escola de vida, que organitza el Museu Marítim de Barcelona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Museu de la Mar de l’Ebre i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

Estos vaixells podran ser visitats de forma gratuïta el divendres 14 d’abril i dissabte 15 d’abril de 10 a 14 i de 16 a 20h. A més, des de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Museu de la Mar de l’Ebre i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, s’han organitzat un seguit d’activitats per als grumets, en les que destaquen l’entrega dels diplomes, un taller de jota, una timba de morra i una competició de bitlles.

Catalunya al Travès és un projecte basat en l’aprenentatge mitjançant la navegació a vela, adreçat a joves de qualsevol sexe, condició social, religió o nacionalitat, amb o sense experiència prèvia en la navegació. El projecte té com objectiu acostar els joves catalans al món de la vela, a través de viure una experiència, que esdevé una gratificant i excel·lent activitat educativa. Esta regata recorre la costa catalana des de Palamós a Sant Carles de la Ràpita, fent escala a Badalona. Té una durada de nou dies, de dissabte 8 a diumenge 16 d’abril i consta de dos etapes de navegació a vela i tres estades de dos dies a cada un dels ports.

Visites guiades i nous horaris d’obertura dels equipaments de la xarxa Ebre, Natura & Cultura

A més, durant estos dies el públic local o turista també podrà conèixer el patrimoni de les Terres de l’Ebre amb itineraris guiats i nous horaris de visita dels equipaments de la xarxa Ebre, Natura & Cultura, de la que en formen part el Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), Poblat Iber de la Moleta del Remei (Alcanar), CI de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar), Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), el CI Vida a la Plana (Santa Bàrbara), el CI de la Serra del Montsià (Freginals), el CI de la Serra de Godall (Godall), el CI Viure al Poble (Masdenverge) i el CI Barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja).

Dissabte 15 d’abril, de 11 a 13h es farà una ruta per conèixer el patrimoni de la ciutat d’Amposta, i de 17:30h a 19:30h una visita a la Casa O’Connor d’Alcanar. Diumenge 16 d’abril a les 11h es farà un petit recorregut per Poblenou del Delta i a la mateixa hora, també hi haurà un itinerari guiat pel poblat iber de la Moleta del Remei.