​La Ràpita vol convertir els habitatges buits en apartaments turístics

Actualment al municipi hi consten 200 pisos turístics amb 1.122 places i, a banda, 900 places hoteleres

Xerrada informativa sobre habitatges turístics organitzada per l'Ajuntament.
Xerrada informativa sobre habitatges turístics organitzada per l'Ajuntament. | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:19h
L’Ajuntament de La Ràpita vol incentivar els propietaris d’habitatges desocupats i de segones residències del municipi a destinar els seus apartaments a usos turístics. Es tracta d’una via potencial de creixement de l’oferta d’allotjaments disponibles, segons destaca el govern municipal, mentre segueix buscant inversions hoteleres.

Actualment hi ha 4.200 habitatges desocupats i segones residències a la població, mentre que al registre d’habitatges d’ús turístic consten 200 pisos, xifra que equival a unes 1.122 places, que ja superen les escasses 900 places d’allotjament hoteler de què disposa el municipi. Davant d’este potencial de creixement, el govern rapitenc ja va aprovar fa uns mesos la rebaixa de la taxa de registre d’habitatges d’ús turístic, que ha passat de 150 a 50 euros, i du a terme accions informatives destinades als propietaris de pisos.

“Aquest govern té interès per la creació de places d’allotjament perquè aquí tenim un ‘coll d’ampolla’ i tenint en compte que som un referent turístic i que tenim un producte atractiu, cal donar solucions a esta”, assegura l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

El consistori ha organitzat recentment sessions informatives dirigides als propietaris d’habitatges buits i incentivar, d’esta manera, el creixement de places turístiques.

La directora territorial d’Empresa i Coneixement, per la seua banda, ha recordat que la legalització d’esta oferta repercuteix en els ingressos que obtenen els ajuntaments i per tant, poden revertir-los en desenvolupament de les infraestructures turístiques.  Així mateix, va recordar que dur a terme aquesta activitat sense regularitzar, fet que comporta una competència deslleial cap a la resta d’oferta reglada, pot derivar en sancions. A les Terres de l’Ebre hi ha actualment 2.800 habitatges d’ús turístic registrats.